MLADI VATRENI IZGUBILI OD PORTUGALA NA OTVARANJU EURA: / Bišćanovi momci nastavili crni hrvatski niz

Image

Jedini pogodak na utakmici bio je djelo Fabija Vieire nakon što je Hrvatska gotovo 70 minuta odolijevala napadima Portugalaca.

25.3.2021.
22:50
VOYO logo

U susretu 1. kola D skupine Europskog nogometnog U-21 prvenstva reprezentacija Hrvatske je u Kopru izgubila od Portugala s 0:1. Jedini gol na utakmici zabio je Fabio Vieira u 68. minuti.

Protiv Portugala je ubilježen minimalan poraz, a ostaje dojam da su igrači Igora Bišćana morali puno više riskirat u ovoj utakmici. Hrvatska se većinom utakmice branila, a tek nakon primljenoga gola uslijedila je malo ofenzivnija igra, no u drugom dijelu mnije stvorena niti jedna izgledna prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaslužena pobjeda Portugala

Mladi Vatreni su dobro započeli dvoboj s neugodnim Portugalcima, bili su ravnopravni do 24. minute, a onda je uslijedila opsada našeg gola. U 24. minuti stoperi Erlić i Vušković blokirali su opasne udarce iz blizine Portugala, nakon što je Moro neoprezno izgubio loptu na 20 metara od našeg gola.

U nastavku akcije Quieroz je ostao sam poslije udarca s kuta i glavom s pet metara pogodio lijevu vratnicu Šemperova gola. U 34. minuti Pote je uputio udarac kojeg Šemper jedva brani, a Gedson pet minuta kasnije pokušava neprecizno iskosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u prvom dijelu imala samo udarce Majera i More iz daljine, te šansu Kulenovića, koji je pokušao iskosa, no portugalski vratar je to obranio.

Drugi dio je započeo slično kao i prvo poluvrijeme, pomalo letargično, da bi u prvoj opasnijoj akciji u drugom dijelu Portugalci poveli. Obrana Hrvatske nije očistila loptu ispred svog gola, a dva igrača s klupe su zaslužni za pogodak - Mota je savršeno proigrao Vieiru, a igrač Porta se sjurio iz drugog plana i plasira loptu pored Šempera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 79. minuti odličan centaršut Bradarića očistio je Leite, a u 84. minuti Portugalci su napravili skoro identičnu akciju kao i prilikom gola, ali je brani Leite poslao loptu iznad grede. Završni pritisak Hrvatske nije urodio plodom, a niti opasnijom situacijom za poravnanje.

Bila je ovo ukupno deseta utakmica Hrvatske na završnim U21 turnirima i još čekamo na prvu pobjedu. Mladi Vatreni imaju tri remija i sedam poraza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kiksali i Englezi

Ranije je Švicarska u ovoj skupini pobijedila Englesku sa 1:0, a pogodak odluke zabio je Dan Ndoye u 78. minuti utakmice.

U 2. kolu u nedjelju Hrvatska igra protiv Švicarske, a u drugom susretu se sastaju Portugal i Engleska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

[PROMO] Najbolje koeficijente i 100% bonusa na uplate do 1000 kuna potražite u kladionici Germania.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska - Portugal 0:1

Hrvatska: Šemper; Erlić, Vušković, Bradarić, Šverko, Moro, Bistrović, Franjić, Ivanušec, Majer, Kulenović

Portugal: Costa; Quieros, Leite, Dalot, Correia, Florentino, Vitinha, Fernandes, Trincao, Goncalves, Tomas

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Kraj utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

81' Ivanušec opet puca iz daljine, okrenuo se i potegnuo s 20 metara, no pokraj vrata je to prošlo. Hrvatska se otvorila i to je dobro, no možda ipak malo prekasno.

74' Pucao je Ivanušec iz slobodnog udarca, ali samo je nokautirao Leitea u živom zidu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

69' Zabija Portugal ipak. Čovjek s klupe Fabio Vieira zabio je nakon akcije Portugala iz blizine. Šteta, dobro se držala Hrvatska gotovo 70 minuta. Pogodak Portugala pogledajte OVDJE.

66' Nove zamjene radi Bišćan. Musa i Babec ulaze, a izlaze Majer i Moro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

63' Izlazi Kulenović, a ulazi Vizinger za Hrvatsku.

55' Ivanušec ulazi u kazneni prostor, cilja, ali gađa u blok. Hrvatska je opasnija u drugom dijelu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Kraj prvog dijela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

43' Vitinha puca iz daljine, odbila se ta lopta pred Šemperom, ali brani vratar Hrvatske i ovaj pokušaj. Dobru utakmicu gledamo u slovenskom Kopru.

41' Opasna je i Hrvatska. Kulanović je zaprijetio, ali Costa je na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

37' Pojačavaju Portugalci pritisak. Gedson Fernandes se ubacio iz drugog plana i pucao. Srećom, pogodio je samo vanjsku stranu mreže.

31' Tuče opet Moro s 25 metara, no po sredini gola je to išlo. Lak posao za vratara Costu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

25' Tek što smo ovo napisali, Portugalci su stvorili dvije dobre šanse. Tresla se vratnica hrvatskog gola, ali, srećom, još su uvijek dvije nule na semaforu.

25' Portugalci imaju veći posjed lopte, imaju pritisak, ali ne stvaraju prilike. Hrvatska se dobro drži, a stvorili smo i u svom limitiranom posjedu bolje šanse od svojih protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16' Opet Costa na mukama. Kulenović je prevario svog čuvara i dao loptu do Majera koji puca dobro iz daljine, no vratar Portugala izbija loptu u korner.

10' Da citiramo komentatora Stjepana Baloga, "poput harmonike" pomiče se napad Portugala oko hrvatske zone. Mladi Vatreni zasad dobro stoje i nema prolaza za Portugalce.

3' Žestok početak. Portugalci su odmah krenuli po gol, no na drugoj strani je Moro pucao iz daljine. Sve je završilo samo kornerom za Hrvatsku nakon kojeg je pucao Erlić, ali samo u ruke Coste.

1' Počela je utakmica. Sretno, Hrvatska!

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo