MODRIĆU PRIJETI NEZAMISLIVO: / Pogbine brojke su strahovite, Vatreni je daleko iza. Madriđani objavili koga će dovesti ne stigne li Francuz!

Image
Foto: AFP

Hrvatski reprezentativac lako bi mogao preseliti u klupu

2.8.2019.
14:19
AFP
VOYO logo

Pripreme Real Madrida za novu sezonu pokazale su da se njihovi problemi od lani nastavljaju. Oni se prvenstveno tiču slabe realizacije pred suparničkim golom i curenja u obrani. Međutim, sve je jasnije zašto ZinedineZidane inzistira na dolasku PaulaPogbe. Luka Modrić i Toni Kroos, dvojac koji je nosio vezni red Reala do trostruke europske krune, vidno su u padu.

U sve četiri pripremne utakmice suparnici su ih izdominirali. Doduše nedostajao im je Casemiro da donese ravnotežu, no niti on lani nije briljirao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojke pak govore da je trojac zadnjih godinu dana debelo kaska za Pogbom, iako niti Manchester United nije imao bajnu sezonu. I u napadu i u obrani bio je puno impresivniji i njegove brojke u napadačkom dijelu bolje su nego kada se zbroje one Realovog trojca.

Pogba puno bolji

U 47 utakmica upisao je 16 golova i 11 asistencija. Modrić (46-4-8) , Kroos (43-1-6) i Casemiro (43-4-0) daleko su iza njega. Trojica Realovih veznjaka dali su tako sedam golova manje od Pogbe te namjestili dva manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP, Oli SCARFF / AFP

Paul Pogba

Kada je u pitanju defanziva, Pogba, kojeg se kritizira zbog tog dijela igre, vratio je loptu u posjed 287 puta, dok je Casemiro to učinio 278, Kroos 298, a Modrić 222 puta.

Pogba je jedini od veznjaka u ligama petice uspio zabiti više od 15 pogodaka i podijeliti preko deset asistencija i to u momčadi koja je imala lošu sezonu pa je pitanje što bi tek napravo da je United bio na najvišoj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, španjolski As je obavio da je Zidane pronašao alternativu ako ne usije dovesti Francuza. Navodno razmišljaju o Van de Beeku, 22-godišnjoj zvijezdi Ajaxa koja je briljirala prošle godine. U 57 nastupa zabio je 17 golova i upisao još 13 asistencija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo