Najveća rošada u novijoj povijesti nogometa

Odlazak Villas-Boasa s klupe Chelseaja zakotrljao je lavinu trenerskih transfera. Rafael Benitez trebao bi preuzeti Chelsea, Andre Villa--Boas Romu, a Luis Enrique Barcelonu...

6.3.2012.
11:38
VOYO logo

Dva dana nakon što je dobio otkaz na klupi Chelsea, Andre Villas-Boas već ima praktički siguran novi angažman. U Londonu se nedavno potajno našao s direktorom Rome Francom Baldinijem, znajući da mu na Stamford Bridgeu slijedi ''košarica''.

Kako su u Rimu već dulje vrijeme nezadovoljni uslugama aktualnog trenera Luisa Enriquea, još i prije sezone sastali su se s Portugalcem, no tada ih je odbila odšteta koju je tražio Porto od 13,3 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovoga puta prepreke ne bi trebalo biti, a AVB u Italiju bi trebao doći u lipnju, a Luis Enrique, tada bi navodno, preuzeo Barcelonu. U Engleskoj već danima špekuliraju o Villas-Boasovom nasljedniku u Chelseaju. Kako piše The Sun, Romanu Abramoviču ponudio se Rafa Benitez, bivši trener Liverpoola i Intera.

"Kao menadžer s iskustvom u Ligi prvaka te u Španjolskoj i Italiji, otvoren sam za ponude", navodno je rekao Benitez i istaknuo kako je osvajao trofeje u tri različite države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruski bogataš navodno želi Josea Mourinha, no njemu je trenutno sjajno u Madridu i ne pada mu napamet mijenjati posao.

Njemački nogometni izbornik Joachim Löw osvanuo je kao novi kandidat za novog menadžera Chelseaja, piše Daily Mail. Otočki mediji navode kako se Chelseajev vlasnik Roman Abramovič sastao sa Löwom u ponedjeljak u luksuznom hotelu u Genovi, iako je klub sa Stamford Bridgea odbio potvrditi službeni kontakt s njemačkim stručnjakom. "Bit će pakleno onome tko ga (Villas-Boasa) naslijedi. Smjena Villas-Boasa bila je čudna, ali ne toliko i meni koji sam prošao sličnu stvar. Villas-Boas je šampion i nastavit će to biti. Trebao je zamijeniti najmanje sedam ili osam igrača, čak još dok sam ja bio tamo to je bilo potrebno, ali nije uspio", komentirao je bivši brazilski izbornik i Chelseajev trener između 2008. i 2009. godine Luiz Felipe Scolari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo