NOVI ŠOK / Nakon šoka u Grčkoj, Dinamo saznao kaznu za nerede u Ateni: UEFA nije imala milosti ni razumjevanja

Image
Foto: Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL

Aktualni hrvatski prvak dugo je iščekivao što će reći krovna europska nogometna organizacija

20.8.2023.
8:31
Yiannis Panagopoulos/EUROKINISSI/PIXSELL
VOYO logo

Sve do sučevog dodatka Dinamo je u Ateni vodio 2-0 i imao u rukama mjesto u doigravanju za Ligu prvaka da bi s dva pogotka u dodanom vremenu AEK izjednačio na 2-2 i tako došao na korak od plasmana u grupnu fazu elitnog europskog klupskog natjecanja. 

Image
ČESTITAO GRCIMA /

Bišćan nakon šokantnog ispadanja: 'Vrlo tužan trenutak, možda najgori trenutak u mojoj karijeri'

Image
ČESTITAO GRCIMA /

Bišćan nakon šokantnog ispadanja: 'Vrlo tužan trenutak, možda najgori trenutak u mojoj karijeri'

Kao da to nije bilo dovoljno, nakon utakmice Dinamo je saznao i kaznu UEFA-e za nerede koje su napravili hrvatski i grčki navijači u Ateni, a nakon kojih je život izgubio jedan od grčkih navijača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi spriječili da se bilo što slično ponovi, Plavi će sva svoja gostovanja ove sezone u Europi morati odraditi bez svojih navijača.

"Prema procjeni Uefe sve utakmice u kojima sudjeluju gostujući navijači GNK Dinama smatraju se visokorizičnima, a to je nažalost potvrđeno iznimnom težinom incidenata zbog prisutnosti navijača GNK Dinamo u Ateni, unatoč odluci da se ne osigura njih s kartama za dotičnu utakmicu. To je također istaknuto u izvješću koje sadrži informacije o incidentima koje su grčke vlasti dostavile", stoji u priopćenju krovne europske nogometne organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uefa također očekuje od aktualnog hrvatskog prvaka skorašnji izvještaj kako će riješiti problem koji ima već dugi niz godina.

"Dok GNK Dinamo i njihovi protivnici moraju dati sve od sebe kako bi spriječili navijače GNK Dinama da putuju, gostujuće momčadi koje putuju u Hrvatsku mogu i dalje dobivati punu alokaciju ulaznica, a GNK Dinamo i nadležna javna tijela moraju poduzeti potrebne mjere kako bi osigurali sigurnost gostujućih navijača", dodala je Uefa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo