'Bilo je teško, bio sam mlad'

Gost ovotjednog intervjua Jedan na jedan je 19-godišnji igrač Hajduka Tomislav Kiš, plavokosi napadač iz zagrebačke Dubrave pred kojim je vrlo važna sezona.

5.7.2013.
11:54
VOYO logo

Vratili ste se s priprema Hajduka, na kojima si imao zapažene nastupe. Možeš li nam prenijeti dojmove i očekivanja suigrača? Stvarno sam zadovoljan pripremama. Zabio sam pet golova i mislim da mogu biti zadovoljan načinom na koji sam ih odradio. Uvijek može bolje. Trenirali smo, radili na taktici za novu sezonu i mislim da bi to trebalo dobro izgledati.

Tvoja očekivanja za sljedeću sezonu. Vjeruješ li da se možeš izboriti za kvalitetnu minutažu kod trenera Igora Tudora? Na meni je da radim i treniram, da dam sve od sebe, a trener je tu da odluči. Sigurno će mi dati šansu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošla sezona je za Hajduk završila dosta veselo – osvajanjem Kupa u Maksimiru. Slavlje je bilo veliko, na Poljudu vas je dočekalo dosta navijača. Vjerujete li da možete napraviti korak više, pa sljedeće sezone srušiti Dinamo, koji je doveo dosta pojačanja? Dinamo stalno dovodi pojačanja, mi smo se više okrenuli omladinskoj školi i svom radu. Navijači su stvarno genijalni, spasili su klub kad je bilo najteže i uvijek su tu. Predobri su. Svaki igrač vjeruje da mi to možemo i dat ćemo sve od sebe. Svaki put ćemo ostaviti srce na terenu, pa što bude.

//www.youtube.com/embed/tsurCJqdD6E

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ti si dečko iz zagrebačke Dubrave koji je ponikao u Dinamu, pa se itekako dokazao u Croatiji iz Sesveta, u kojoj si bio najbolji strijelac juniorskog HNL-a (27 golova). Tada je stigla ponuda Hajduka. Kako ti je bilo kao mladiću napustiti svoj grad i otići u Split? Bilo je teško, bio sam mlad. Puno sam pričao s roditeljima i donijeli smo tu odluku. Mislili smo da će to biti dobro i na kraju je tako i bilo. Nisam zažalio ni u jednom trenutku.

Je li ti žao što nisi dobio pravu priliku u Dinamu? Pa nije. Eto, u Hajduku sam se dokazao i sad me samo Hajduk zanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/gXz_0QKup4Y

U jednoj utakmici za reprezentaciju u Azerbajdžanu si zabio pet golova. Je li to tvoja najbolja utakmica? Zabiti pet golova za reprezentaciju u jednom susretu... Zauvijek ću pamtiti tu utakmicu, kao i prvijenac za Hajduk protiv Zadra. To mi je stvarno predrago. Na Poljudu zabiti... Stvarno sam se u tom trenutku osjećao posebno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koji su ti ciljevi u novoj sezoni? Naravno da svaki igrač želi klupski uspjeh, ali što bi te zadovoljilo? Da se trudim, da se borim i da dobijem što veću minutažu.

Kad zamišljaš svoj transfer iz snova, u kojem bi klubu završio i zašto? Sad me samo zanima Hajduk i tu želim biti. Kad bih mogao birati, to bi bila Barcelona, ona mi je jedan od dražih klubova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što kažeš na dolazak Neymara u Barcelonu, koji će sada prijetiti obranama u paru s Messijem? Može biti čudo, a može biti i loše. Tko će to znati. Obojica su fantastični igrači, tu nema dvojbe, ali i Ibrahimović je bio tamo i nije se snašao. Vidjet ćemo, nadam se da će biti dobri.

Tko ti je uzor među nogometnim velikanima?Fernando Torres mi je već dugi niz godina jako drag, još iz doba Atletica. Njega bih posebno izdvojio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trpio je dosta kritika nakon prelaska iz Liverpoola u Chelsea, je li te to razočaralo? Malo je, svi su ga pljuvali, ismijavali. Ali mislim da se vraća, počeo je 'trpati'.

Što kažeš na momčad Splita koju će u napadu predvoditi Ante Rebić i Mate Bilić? U našoj anketi je dosta ljudi reklo da će oni biti nogometni gazde u gradu sljedeće godine, a ne Hajduk. Kako gledaš na konkurenciju koja se stvara u Parku mladeži? Pa dobro, Split se dosta pojačao, doveli su tih par igrača, ali mi ćemo dati sve od sebe da budemo gazde u gradu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivanja na reprezentativnom planu? Završio sam s U-19 reprezentacijom i sad ću se boriti da dobijem poziv za U-21.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo