Dinamo: 'Tukli su svakoga tko im se našao na putu'

Susret između Modrih i azerbajdžanskog Neftçija u Austriji prekinut je u sedmoj minuti zbog utrčavanja dijela navijača u teren, a definitivno je završen u 60.

10.7.2012.
18:30
VOYO logo

Do prvog prekida u Austriji je došlo na samom početku utakmice, u sedmoj minuti, kada su BBB-i ušli na travnjak.

Predstavnici Neftçija su prijetili da će se povući s terena, no onda su ipak odlučili nastaviti susret uz zvučnu kulisu BBB-a koji su uobičajeno vrijeđali klupsku upravu, ali i novog predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, nakon dogovora suca i igrača susret je nastavljen pa je Neftçi poveo u 28. minuti golom Mehtijeva.

U 60. minuti je došlo do novog prekida dvoboja kada je pao jaki pljusak. Predsjednik Dinama Mirko Barišić je nakon utakmice kao glavni razlog prekida naveo tučnjavu navijača na tribinama i u klupskom restoranu koja se spominje i na službenoj internetskoj stranici Modrih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nažalost, neredi su eskalirali, prvo na tribini među navijačima Dinama, a potom i u klupskom restoranu gdje su isti utrčali i počeli tući svakoga tko im se našao na putu. Domaćini su zbog toga odlučili prekinuti utakmicu!", stoji na službenoj stranici Dinama, dok Neftçi kao razlog prekida navodi kišu.

Bad Blue Boysi su na utakmici vrijeđali i vratara Neftçija Sašu Stamenkovića jer je na utakmicama Crvene zvezde vodio navijanje Delija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Dinamo na prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka 18. srpnja na gostovanju kod Ludogoreca neće imati podršku svojih navijača. Tu je odluku hrvatski prvak donio u dogovoru s bugarskim klubom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sukladno dogovoru dvaju klubova GNK Dinamo i PFC Ludogorets odlučeno je da za prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka, koja će se igrati 18. srpnja u Razgradu (Bugarska), neće biti gostujućih navijača", stoji u priopćenju na službenoj stranici Dinama.

'Nakon svega sedam minuta utakmice u terenu su se našli huligani koji su na tribini gađali predsjednika GNK Dinamo Mirka Barišića i njegovu suprugu Božicu punim limenkama pive te ih pritom brutalno vrijeđali. Stanka je trajala otprilike pet minuta da bi se nakon dolaska policije i dogovora između sudaca i predstavnika kluba utakmica ipak nastavila. Nažalost, dio hrvatskih navijača iz Austrije koji se našao slučajno na meti huligana dok su mirno sjedili na tribini - odmah su razočarani napustili stadion...taman kada se činilo kako je Dinamo ušao u pravu brzinu - utakmica je prekinuta. Prvo je došlo do međusobnog naguravanja i tučnjave na tribine među skupinom pristiglom iz Hrvatske, a kada su se neredi nastavili i u prostorijama kluba te udarce primili i domaći promatrači - organizator je signalizirao sucu da prekine utakmicu. Prilikom prvog prekida i utrčavanja istih u teren, sudac je jasno rekao kako će kod sljedećeg sličnog incidenta prekinuti utakmicu i - to je i napravio te bez razmišljanja nakon desetak minuta igre u nastavku igrače poslao u svlačionicu', stoji na Dinamovoj internetskoj stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo