NE MOŽE BEZ CIRKUSA: / V.d. predsjednika FIFA-e zadrijemao pred novinarima

Image
Foto: Screenshot/Twitter
3.12.2015.
16:45
Screenshot/Twitter
VOYO logo

"Ove reforme će pokrenuti FIFA-u prema unapređenju načina na koji je vođena, njezinoj većoj transparentnosti i većem kredibilitetu. Ovo je jedan od koraka na našem putu ka vraćanju ugleda FIFA-i kao modernoj, profesionalnoj sportskoj organizaciji kojoj će se vjerovati", izjavio je vršitelj dužnosti predsjednika FIFA-e Issa Hayatou u priooćenju za medije.

Čini se da ga je sastanak prilično iscrpio jer je kamerunski dužnosnik zadrijemao na kasnijoj konferenciji za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blatter 17, Havelange 24

Mandat sadašnjeg predsjednika Blattera koji završava u veljači 2016. godine, trajat će ukupno 17 godina. Njegov prethodnik Brazilac Joao Havelange, bio je predsjednik FIFA-e još dulje, čak 23 godine, od 1974. do 1998.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim limitiranja mandata predsjednika i dužnosnika u FIFA-inom Vijeću koje će zamijeniti postojeći Izvršni odbor, na tri četverogodišnja mandata, predloženim mjerama želi se jasno odvojiti "političke" od upravljačkih funkcija u FIFA-i.

O predloženim mjerama glasat će se za izvanrednoj sjednici

Predložene mjere naći će se pred članovima Kongresa FIFA-e 26. veljače na izvanrednom zasjedanju, na kojem će biti izabrano i novo vodstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želim potaknuti sve predsjedničke kandidate da svoje kampanje vode u duhu predloženih reformi te jasno iznesu svoje planove o tome kako će pomoći FIFA-i u provođenju onoga što je predloženo, ako budu izabrani", zaključio je Hayatou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo