Ne sjećamo se da je Bilić ovako nekoga nahvalio

'Navijači će biti vrlo sretni s njim. Siguran sam da bi bio odličan u bilo kojem klubu iz Premiershipa, a pogotovo u Evertonu zbog načina na koji on igra.

2.2.2012.
16:08
VOYO logo

Nakon što je Everton predstavio svoje pojačanje Nikicu Jelavića, klub je svojim navijačima ponudio i razmišljanje izbornika hrvatske reprezentacije Slavena Bilića, koji je za taj engleski klub od ljeta 1997. do srpnja 1999. zbog ozljede kuka i prepona odigrao samo 30-ak utakmica.

"Bio sam presretan i zbog njega i zbog Evertona kad sam čuo da je trensfer realiziran. Uz dužno poštovanje Rangersima, Nikica je u fazi karijere kada je trebao odlazak na višu razinu, zbog sebe i reprezentacije. Siguran sam da će navijači biti vrlo sretni s njim", kazao je Bilić za internetsku stranicu kluba s Goodison Parka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li vas Nikica tražio savjet oko dolaska u Everton?

"Ne toliko oko Evertona jer se na kraju sve dogodilo jako brzo, no puno smo pričali o Premiershipu. Razgovarali smo i o Rangersima, no u Škotskoj postoje samo dvije ozbiljne opcije, dok su u Premiershipu izbor i konkurencija puno veći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što navijači Evertona mogu očekivati od Jelavića?

"On je prava 'devetka', napadač koji razmišlja 'prema naprijed'. Vrlo je svestran, može otvarati strane, igrati po cijelom terenu, kao i leđima okrenut golu. Može zadržati loptu, sjajno asistirati, a u završnici je odličan i na zemlji, a pogotovo u zraku. Vrlo je hrabar i odličan u obrambenim zadacima. Pratit će protivnika do kraja, nikada neće odustati i zato mislim da će ga navijači jako voljeti."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom na vaš opis, čini se da će se odlično uklopiti u sustav Davida Moyesa?

"Siguran sam da bi bio odličan u bilo kojem klubu iz Premiershipa, a pogotovo u Evertonu zbog načina na koji on igra. Zabijat će golove, ali i stvarati prilike drugima. Mislim da je on idealno rješenje za Everton, i kratkoročno i dugoročno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kakav je izvan terena?

"Ispast će da ga samo hvalim, no on je san svakog izbornika i trenera. Nikada ne kasni, nikada ne stvara probleme i vrlo je iskren momak. On je sjajan dečko, vrlo je popularan i jako drag svima u svlačionici Vatrenih."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako će se suočiti sa činjenicom da će ga sada čekati puno bolje obrane od onih u škotskom prvenstvu?

"Slažem se da će obrane biti bolje, ali imat će i bolje suigrače kao i brigu stručnih ljudi u klubu. Nema dvojbi da će uspjeti. Ako pogledate njegovu statistiku vidjet ćete da je zabijao protiv svih profila momčadi, a tresao je mreže i u Europskoj ligi prije nego što je stigao u Rangerse. Zabijao je i velikim klubovima, sjećam se njegove igre i gola Aston Villi u dresu Rapida."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I vi ćete od ovog transfera imati koristi zbog EURA?

"Naravno i zato sam oduševljen njegovim dolaskom u Everton. Imam dosta opcija u napadu, raspolažem s pet napadača i zato nekada počinje utakmice, a nekada ulazi s klupe. No, on je jako važan igrač Hrvatske", zaključio je Bilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više o temi: cate-201101170366004 Više o temi: specijal-201102150360004-Hrvatska nogometna reprezentacija

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo