VJERUJU / Nenad Bjelica najavio utakmicu protiv Hajduka: 'Poštujemo Hajduk, njihovu veličinu i želimo biti bolji '

Image
Foto: NK Osijek

Treba nam podrška kroz 90 minuta moramo živjeti jedni za druge

26.8.2022.
15:43
NK Osijek
VOYO logo

Nogometaši Osijeka će u nedjelju od 21:05 igrati derbi protiv Hajduka, a Osječani ne znaju za pobjedu već šest utakmica. Momčad Valdasa Dambrauskasa s druge strane ima četiri poraza u posljednjih pet dvoboja, no treba napomenuti da su Bijeli upisali dva poraze protiv Villarreala, Vitorije i Dinama pa to i nije toliko strašno. Za Hajduk je završila europska avantura pa se sad mogu posvetiti domaćem prvenstvu.

Image
BOLAN ODLAZAK /

Totalni raspad u Osijeku: Jedina svijetla točka bijelo plavih napušta klub? Sve je usmeno dogovorio s bundesligašem

Image
BOLAN ODLAZAK /

Totalni raspad u Osijeku: Jedina svijetla točka bijelo plavih napušta klub? Sve je usmeno dogovorio s bundesligašem

Bitan susret

Ovo je utakmica u kojoj će Hajduk nastojati nastaviti loviti hrvatskog prvaka Dinamo, a Osijek će pokušati prekinuti ovaj crni niz koji traje već više od mjesec dana. Glasnogovornik Osijeka, Mario Mihić ke otkrio podatak da je trenutno prodano 3 tisuće ulaznica, uz to da se karta neće moći kupiti na dan utakmice. Hajdukovi navijači neće smjeti unositi transparente i obilježja na zapadnu, južnu i istočnu tribinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu je najavio trener Nenad Bjelica koji kaže da poštuje Hajduk, njihovog trenera i veličinu, ali da vjeruju u sebe.

"U srijedu smo u pripremnoj utakmici koristili 22 igrača. Na raspolaganju nisu Slavko Bralić i Mihret Topčagić, dok su Alen Grgić i Mato Miloš u procesu liječničkih pregleda u novim klubovima. Odigrali smo utakmicu kako bismo pokušali još malo podići samopouzdanje momčadi, pogotovo napadačima da postignu koji gol. Očekuje suparnik koji je pokazao svoju kvalitetu. Poštujemo Hajduk, njihovog trenera, njihovu veličinu, ali vjerujemo u sebe i da možemo biti bolji od njih ako zadržimo razinu igre, discipline i agresivnosti koje smo pokazali u prvom poluvremenu u Maksimiru", rekao je Nenad Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bjelica demantira da će Hajdukova umor na utakmici protiv Villarreala biti Osijekova prednost.

"Ako budemo mislili da će nam to biti prednost ili olakšavajuća okolnost sigurno ćemo biti u krivu. Hajduk ima dobar kadar, imali su i na klupi sedam, osam igrača koji su ove sezone bili starteri pa ćemo vidjeti s kojom će momčadi istrčati. Jedna takva utakmica sigurno ostavlja traga na momčadi, ali kao što smo pokazali u zadnje vrijeme ovisimo najviše o sebi, nismo bili kvalitetni i želimo biti bolji nego što smo bili na zadnjim utakmicama. Želimo biti na nivou prvog poluvremena iz Maksimira, ali utakmica traje 90 minuta i moramo cijelo vrijeme zadržati tu koncentraciju i razinu igre koju smo imali", rekao je i dodao da se u konkurenciji za mjesta u veznom redu vraćaju Darko Nejašmić i Mihael Žaper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji je bio i Danijel Lončar.

"Naravno da zbog rezultata atmosfera u svlačionici nije idealna, ali pokušavamo sve da već u nedjelju to promijenimo. Poznajemo Hajduk, to je momčad koja se nije mijenjala od prošle sezone. Možemo igrati s njima, uvijek smo mogli igrati s njima i svi vjerujemo da možemo doći do pobjede koja će nas vratiti tamo gdje i zaslužujemo biti, zaključio je centralni branič Osijeka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjesni su da je stanje ozbiljno, no trebaju podršku navijača.

"Očigledno je da nismo u najboljoj formi, ali u dosta utakmica u kojima nismo bili loši rezultat nam je okrenuo leđa i dobivali smo golove za koje iskreno ni sam ne znam kako smo ih dobili. Mislim da samo zajedničkom snagom s navijačima možemo doći do pobjede. Treba nam podrška kroz 90 minuta moramo živjeti jedni za druge, a onda se nakon utakmice možemo pogledati u oči i reći je li bilo dobro ili ne. Treba dati maksimum, izvući pozitivan rezultat jer njime dolazi sve ostalo", rekao je Lončar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo