NEREDI NA POLJUDU UOČI UTAKMICE REPREZENTACIJE: / Policija tukla navijače palicama, oni ih gađali bocama i kamenjem

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Pročitajte priopćenje policije

7.10.2019.
11:58
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

Hajduk je u subotu na Poljudu stigao do vrlo važne pobjede nad Varaždinom kojom je zadržao prvo mjesto na ljestvici hrvatskog prvenstva. No utakmica nije mogla proći bez incidenata.

Image
HAJDUK DO RUTINSKE POBJEDE NA POLJUDU: /

Jairo i Nejašmić osigurali Bilima još jedan tjedan na vrhu ljestvice

Image
HAJDUK DO RUTINSKE POBJEDE NA POLJUDU: /

Jairo i Nejašmić osigurali Bilima još jedan tjedan na vrhu ljestvice

Navijači su, kako stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske, policiju gađali bocama i kamenjem, a policija ih je tukla palicama. Na kraju cijelog tog incidenta privedeno je 20 osoba. Pročitajte priopćenje policije:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Privedeno je 20 osoba, najvećim dijelom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. U 16.55 sati na sjevernoj šetnici stadiona Poljud, policijski službenik je uočio osobu za koju je postojala sumnja da je prethodno na stadionu aktivirala pirotehničko sredstvo. Prilikom postupanja prema osobi, oko njih se okupila skupina osoba koja je policijskog službenika pokušala spriječiti u postupanju. S obzirom na to, intervenirali su ostali policijski službenici, tako što su skupini naredili da se raziđe, a kada su se osobe na to oglušile, u cilju odbijanja napada i savladavanja otpora, prema skupini su uporabili sredstva prisile (palicu). U jednom trenutku, nakon što se povukla, iz skupine je bačeno nekoliko kamenja i staklenih boca prema policijskim službenicima, nakon čega se skupina razbježala. Prilikom uporabe sredstava prisile nitko nije ozlijeđen. Provodi se kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska sudionika događaja" stoji u priopćenju Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Na Poljud ovog četvrtka stiže hrvatska nogometna reprezentacija koja će zaigrati protiv Mađarske u kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo. Reprezentacija je posljednji put na Poljudu igrala 2015. godine pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo