NEUEROVA IZJAVA IZAZVALA POLEMIKU: / Usporedio ovu momčad s onom koju je predvodio Mandžukić i otkrio koja je po njemu bolja

Image
Foto: Profimedia

Finalni dvoboj Lige prvaka na rasporedu je u nedjelju

20.8.2020.
7:58
Profimedia
VOYO logo

Nogometaši Bayerna po 11. put će igrati u finalu Lige prvaka nakon što su u srijedu u polufinalu na lisabonskom stadionu Jose Alvalade svladali francuski Lyon s 3-0 (2-0).

Oba pogotka za Bavarce u prvom poluvremenu postigao je njemački reprezentativac Serge Gnabry. U 18. minuti je s ruba kaznenog prostora snažnim udarcem pogodio gornji desni kut, a u 33. minuti je popravio dvostruki promašaj Roberta Lewandowskog nakon ubačaja Ivana Perišića, kad je loptu koju je odbio vratar Lyona Lopes poslao u nebranjenu mrežu. Pobjedu Bayerna potvrdio je Lewandowski, kad je u 88. minuti glavom poslao loptu u mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bayern je tako došao u priliku osvojiti trostruku krunu. Podvig je to koji su ostvarili i prije sedam godina kada je u sastavu bavarskog velikana jedan od ključnih igrača bio Mario Mandžukić. Zbog uspjeha današnje momčadi mnogi su se zapitali je li onda bolja nego ona koju su uz Mandžu predvodili Ribery i Robben. Za vratara Manuela Neuera nema dileme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Imamo bolju momčad nego 2013. Barem što se tiče dubine. Imamo vrhunske igrače i izvan 18 koji su bili danas na raspolaganju. Fantastična je momčad koju imamo”, poručio je. Govorio je i o onome što slijedi u nedjelju u 21 sat.

“Oduševljeni smo što smo u finalu s PSG-om. Jako smo se borili da dosegnemo još jedno finale i naravno da želimo pobijediti. Imali smo sreće što nismo primili gol na početku, ali smo potom pokazali kvalitetu”; kazao je njemački vratar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finalni dvoboj Lige prvaka na rasporedu je u nedjelju, 23. kolovoza, a za trofej će se boriti debitant u finalima francuski prvak Paris Saint-Germain te njemački prvak Bayern, koji će pokušati po šesti put osvojiti elitno europsko klupsko natjecanje, a prvi put nakon 2013. Finalna utakmica će biti odigrana na stadionu Benfice, s početkom u 21 sat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo