NIKO KOVAČ POČEO JE PROVODITI FILOZOFIJU ZBOG KOJE JE I DOVEDEN: / Zvijezdama Bayerna zabranio je korištenje mobitela

Image
Foto: AFP

Poznato je da su Bayern, ali i Niko Kovač zagovaratelji filozofije prema kojoj su red, rad i disciplina temelji uspjeha

17.8.2018.
18:22
AFP
VOYO logo

Ranije se u njemačkim medijima pisalo o Kovačevima metodama, a i brojni igrači su izlazili u javnost i govorili o povećanom intenzitetu treninga kao jednoj od najvećih promjena koja ih je dočekala dolaskom hrvatskom stručnjaka.

“Moji dojmovi o momčadi i novom treneru su jako pozitivni. Možemo vidjeti kako napredujemo svakog tjedna. Osjeća se Kovačevo iskustvo, kako kao igrača, tako i kao trenera. Pokušava svoju filozofiju prenijeti na momčad. Očito je to proces koji traje. On je trener koji jako puno razgovara s igračima, daje im samopouzdanje i uz njega se osjećamo dobro”, rekao je David Alaba za Goal ranije ovog ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oduzeo im je mobitele jer želi razmjenu mišljenja

Bivši hrvatski izbornik sada je otišao i korak dalje pa je igračima zabranio korištenje mobilnih telefona. Nije poznato koje su sankcije za eventualno kršenje zabrane, ali poznato je da nogometaši ne smiju mobitele koristiti u klupskom restoranu i prostorijama za druženja i masaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Korištenje mobitela u garderobi je u redu, ali zabranjeno je u ostalim klupskim prostorijama. Ako zajedno jedemo, trebalo bi biti normalno da jedni s drugima razgovaramo. Ne bi bilo normalno da svatko gleda u svoj mobitel. Želim međusobnu razmjenu mišljenja. Za vrijeme masaže igrač se treba opustiti, a ne kratiti vrijeme buljeći u ekran. Ne mogu zamisliti da zračenje može biti korisno za vrijeme opuštanja tijekom masaže", pojasnio je Niko Kovač svoju odluku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo