NIKO KOVAČ POKAZAO KAKAV JE GOSPODIN: / Briljirao govoreći o sucima i oduševio Francusku - 'Zašto ih ne komentiram? Samo zbog jednog...'

Image
Foto: Profimedia

'Nikad me nećete čuti da se žalim na suce'

30.4.2021.
19:11
Profimedia
VOYO logo

Bivši hrvatski nogometaš, reprezentativac i izbornik Hrvatske Niko Kovač, danas je održao konferenciju za medije uoči utakmice 35. kola francuske Ligue 1 između njegovog Monaca i Lyona. Bit će to bitan dvoboj za Monaco koji je trenutno trećeplasirana momčad francuskog prvenstva sa 71 bodom, četiri više od Lyona na 4. poziciji. Vodeći Lille Domagoja Bradarića ima 73 boda, bod više od PSG-a.

Image
JESTE LI PRIMIJETILI ŠTO KOVAČ VEĆ NEKO VRIJEME RADI S MONACOM? /

Događa se to u završnici utakmice i zbog toga je sada veliki hit

Image
JESTE LI PRIMIJETILI ŠTO KOVAČ VEĆ NEKO VRIJEME RADI S MONACOM? /

Događa se to u završnici utakmice i zbog toga je sada veliki hit

'Sve ćemo dati do zadnje sekunde'

Unatoč odsustvu ofenzivnih igrača, trener Monaca Niko Kovač smatra da je momčad i dalje dovoljno jaka da svlada moćni Lyon u nedjelju. Kovač muku muči s koronavirusom, koji je iz stroja izbacio šestoricu igrača, među njima i Golovina:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li ovo najgora situacija za vas do sad, jer dolazi u nezgodno vrijeme, u završnici?

"Do sada smo bili sretni s izostancima, imali smo doduše nešto odsutnih, ali bili smo pošteđeni. Svejedno, vjerujem u svoju momčad, u svoje igrače. Imamo velikog protivnika. Sve ćemo dati do zadnje sekunde. Tako je to, ne žalimo se", kazao je Niko Kovač, prenosi njegove riječi s presice ugledni francuski L'Equipe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrtfinale kupa Francuske protiv Lyona (2:0) 21. travnja bilo je dobro odrađeno za Monaco. Hoće li taj rezultat imati utjecaja na sraz u nedjelju?

'Postigli smo svoj cilj, sve više od toga je bonus'

"Ne znam. Bila je to kup utakmica, a nogomet je zanimljiv i uzbudljiv sport. Ne znam što će se dogoditi u nedjelju, ali imat ćemo vrlo dobrog suca, gospodina Turpina, koji je jedan od najboljih u Europi. Neće biti problema po tom pitanju".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako budete imali remi u 90. minuti, hoćete li uputiti svoje igrače da idu na pobjedu kako bi ciljali na naslov ili će vam remi biti dovoljan da isključite Lyon iz utrke?

"Ovisi o igri. Ako vršimo velik pritisak i stvaramo mogućnosti, rekao bih da tako nastavimo. Ako smo u obrani i ako se branimo uglavnom, rekao bih da zadržimo rezultat. Želim da igrači uživaju u ovoj igri. Postigli smo svoj cilj (kvalificirati se za Europu). Sve što sada možemo napraviti, sve što sad napravimo u prvenstvu je bonus. Pobjeda bi bila sjajna, ali i remi bi bio dobar. Ali mi smo konkurenti, želimo dobiti sve utakmice. Svjesni smo da će nasuprot mene biti vrlo dobar trener, jako dobra momčad, jako velik klub. Ali istina će se reći na terenu", izjavio je Niko Kovač koji je morao odgovoriti francuskim novinarima o svom odnosu prema sucima. Predstavnike medija, naime, je zanimalo kako to da nikad ne komentira suđenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospodine Kovač, vi nikad ne komentirate suđenje, zašto i jeste li zabrinuti možda zbog toga?

'Nikad ne komentiram suce jer znam da se uvijek trude dati najbolje od sebe'

"Da, ja nikad ne komentiram suce jer znam da se uvijek trude dati najbolje od sebe i donijeti najkvalitetnije odluke koje u tom trenutku mogu donijeti. Ne osuđujem ih i ne žalim se nakon utakmice jer je tada utakmica već gotova i zato me nikad ni nećete čuti da se žalim na suce", rekao je Kovač pa se osvrnuo na ideju da se Ligue 1 smanji s 20 na 18 klubova:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj stav, a rekao sam ga i na početku sezone, je da liga mora ostati u ovom formatu, tako je najbolje. Nema razloga da ga sada mijenjam, ima dovoljno mjesta za svih 20 klubova i svi zaslužuju priliku da se bore u najvišem rangu. Ako smanjite broj ekipa, gubite duh solidarnosti među klubovima, mislim da je to jako važno, posebno u ovakvim vremenima."

Vidjeli smo vas jako iznerviranog tijekom utakmice kupa Francuske protiv Lyona. Postoji li između vas rivalstvo?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne. Ne želim stvarati veću napetost. To je samo nogomet. Vidjet ćemo u nedjelju. Imat ćemo vrlo dobrog suca kao što sam rekao.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo