TKO ĆE BITI PRVAK? / Nikola Šafarić: 'Najbolje bi bilo da pobijedimo i Dinamo i Rijeku'

Image
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

"Moramo imati čvrsto organizirani blok i biti puno goropadniji i pokretljiviji..."

25.4.2024.
13:53
Josip Regovic/PIXSELL
VOYO logo

Trener Varaždina Nikola Šafarić najavio je na press konferenciji utakmicu protiv Dinama, koja je na rasporedu u subotu. Drugi je ovo susret Varaždina i Dinama u samo deset dana. 17. travnja su na Maksimiru odmjerili snage u zaostaloj utakmici.

Image
NOVI ŠEF HAJDUKA /

'Imamo sportskog direktora, a ne mogu govoriti što će biti s Perišićem'

Image
NOVI ŠEF HAJDUKA /

'Imamo sportskog direktora, a ne mogu govoriti što će biti s Perišićem'

"Vidjelo se da smo malo previše respektirali Dinamo u prvom poluvremenu, stvarali smo jako malo šansi, ali kasnije nam je energija dala više zraka i počeli smo bolje igrati. Možda nam je i rezultat, gdje smo gubili,malo nas rasteretio. Ponavljam mi u toj utakmici u subotu nemamo što izgubiti, dečki moraju pustiti sve kočnice, opustit se, bez nekog pritiska i ako se tako posložimo u glavama možemo odigrati jako dobru utakmicu. Moramo imati čvrsto organizirani blok i biti puno goropadniji i pokretljiviji, imati puno više samopouzdanja u fazi napada. Ako ćemo više napadati dubinu i budemo kvalitetniji u tranziciji možemo biti puno opasniji", rekao je Šafarić u uvodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kome trener Varaždina daje veće izglede za osvajanje naslova prvaka?

"Nikome ne dajem prednost, ja bih najradije da pobijedimo i Dinamo i Rijeku pa da oni između sebe rješavaju tko će biti prvak. Stvarno će nijanse odlučivati, malo je kola do kraja, neizvjesno je, pritisak je sve veći i odlučit će tko se lakše nosi s tim pritiskom. Nama je najveća koncentracija na nas, bavimo se sami sobom i to nam je prioritet."

Kao igrač odigrao je dosta utakmica protiv Dinama, koje utakmice najviše pamti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Finale Kupa, gdje su nas pobijedili. Dinamo je pokazao iskustvo i veličinu kluba i rekao sam da smo samo odjenuli dres Dinama protiv njih u Zagrebu, a oni naš, već bi 50 posto bili bolji. Taj grb puno znači, gard, stav i pobjednički mentalitet, to puno znači. Ali i Rijeka je opasna, u naletu je, ne sjećam se kada su posljednji put izgubili", zaključio je Šafarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo