NJEMAČKA I SVIJET U ŠOKU Švicarsko tužiteljstvo potvrdilo: / 'Da, istražujemo Kaisera zbog korupcije u Fifi!'

Image
Foto: AFP, PATRICK HERTZOG

Legenda njemačkog i svjetskog nogometa Franz Beckenbauer nalazi se pod istragom zbog korupcije, objavilo je švicarsko tužiteljtsvo.

1.9.2016.
14:03
AFP, PATRICK HERTZOG
VOYO logo

"U ime tužiteljstva Švicarske, potvrđujem da je u tijeku istraga koju ste spomenuli u svom članku", izjavila je glasnogovornica tužiteljstva potvrdivši tako pisanje online izdanja " Der Spiegela".

Kako piše "Der Spiegel", Beckenbauera se sumnjiči za pranje novca i zlouporabu povjerenja dok je bio šef organizacijskog odbora njemačke kandidature za domaćina svjetskog prvenstva 2006.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbacuije optužbe

Beckenbauer je ranije odbacivao bilo kakve optužbe.

U listopadu 2015, "Der Spiegel" je pisao kako je Njemačka iskoristila tajni fond od 10 milijuna švicarskih franaka (6,7 milijuna eura) za kupnju glasova kojima je dobila domaćinstvo SP-a 2006.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je fond popunio na zahtjev Franza Beckenbauera bivši šef Adidasa Robert Louis-Dreyfus nešto prije ljeta 2000. kada je Njemačka dobila domaćinstvo SP-a tjesnom pobjedom u glasovima - 12 naprama 11 - nad Južnoafričkom Republikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BBC podsjeća na to da je prošlog listopada priznao da je napravio pogrešku prilikom kandidature svoje zemlje, ali je opovrgnuo da je kupovao glasove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo