NJEMAČKA U ŠOKU ZBOG BOLESTI SVOJE VELIKE ZVIJEZDE: / Privremeno mora okončati karijeru! 'Neće biti kratko'

Image
Foto: AFP, ROBERT MICHAEL

Njemačka je u šoku zbog nepoznate bolesti igrača Borussie Dortmund Maria Goetzea.

28.2.2017.
14:03
AFP, ROBERT MICHAEL
VOYO logo

Prema pisanju njemačkog Bilda, Goetze ima problem sa sagorijevanjem masti, a izgleda kako je to godinama bio razlog zbog kojeg ovaj 24-godišnjak nije mogao zadržati idealnu težinu. Šef Borussije Hans - Joachim Watzke kazao je kako su pretrage pokazale metabolički poremećaj, zbog kojeg je Nijemac oslobođen trenažnog procesa u klubu, odnosno, ne može trenirati.

OD*EBI OD NAS: Navijači Borussie poslali opaku poruku zvijezdi Bayerna

Trenutno je u procesu liječenja

Bild piše kako je spomenuta izjava Hansa - Joachima Watzkea šok za njemački nogomet u cjelini. Isto tako, ne spominje se koliko bi Goetze trebao apstinirati od nogometa, ali Hans - Joachim Watzke kazao je kako situacija neće biti kratka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Trenutno sam u procesu liječenja i sve ću napraviti kako bi se što prije vratio nogometu i pomogao svojoj momčadi u ostvarenju svojih ciljeva", kazao je Goetze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Simptomi konstantno variraju

Diplomirani sportski znanstvenik Ralf Ohrmann izjavio je sljedeće:

"Nije moguće odrediti koju bolest Goetze točno ima. Njegovi simptomi konstantno variraju, ali vrlo vjerojatno je problem metabolička miopatija koja izaziva problem s mišićima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukoliko je riječ o toj bolesti, zanimljivo je kako od nje boluje svega 2% Nijemaca. Druga mogućnost je da Goetze ima poremećaj koji je povezan s razvojem hemoglobina.

'Ovo je težak udarac'

Bivši legendarni njemački nogometaš Lothar Matthäus, koji je nedavno u svojoj kolumni kritizirao bolesnu zvijezdu, sad je dao drugačiju izjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobra stvar u ovom svemu je što se zna uzrok i može se liječiti. U tom kontekstu mora se procijeniti izvedba drugačije nego bez ovog saznanja. Kako bilo, ovo je težak udarac".

Goetze će zbog ovog zdravstvenog problema privremeno okončati karijeru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo