NOVA GODINA, STARI MESSI: / Genijalni Argentinac odveo Barcelonu do nove pobjede i izjednačio se s Gerdom Müllerom

Image
Foto: AFP

Naš Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu u veznom redu Barcelone koja sada ima 48 bodova, devet više od Atletico Madrida i 11 od Valencije.

7.1.2018.
18:21
AFP
VOYO logo

Nogometaši Barcelone nastavili su s pobjedama i nakon kratke stanke u španjolskom prvenstvu. U utakmici 18. kola pred svojim su navijačima na stadionu Camp Nou pobijedili Levante s 3-0 i vratili se na velikih devet bodova prednosti pred najbližim pratiteljem Atletico Madridom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona je povela u 12. minuti kada je Jordi Alba glavom spustio loptu Lionelu Messiju, a ovaj je iz voleja pospremio u mrežu. Genijalnom Argentincu je ovo bio jubilarni 400. nastup u španjolskom prvenstvu i 365. pogodak. Izjednačio se time s legendarnim napadačem Bayerna Gerdom Müllerom po broju postignutih golova u jednoj od liga 'petice'. Dodajmo i da je Messi tek treći igrač u povijesti Barcelone koji je skupio 400 nastupa u Primeri: ispred njega su samo Andres Iniesta (427) i Xavi (505).

Novi golovi Suareza i Paulinha

Prednost Barcelone u 38. je minuti povećao Luis Suarez, smjestivši loptu pod gredu sjajnim udarcem. Urugvajcu je to bio osmi pogodak u posljednjih sedam utakmica, a zanimljivo je da je u prethodnih osam dvoboja samo triput bio strijelac. Konačnih je 3-0 u sudačkoj nadoknadi postavio Paulinho nakon sjajnog prodora i asistencije Messija. Brazilcu je to već sedmi ligaški pogodak ove sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naš Ivan Rakitić je odigrao cijelu utakmicu u veznom redu Barcelone koja sada ima 48 bodova, devet više od Atletico Madrida i 11 od Valencije. Branitelj naslova Real Madrid na četvrtom mjestu zaostaje velikih 17 bodova, uz dvije odigrane utakmice manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo