PLJUŠTE REAKCIJE / Oglasio se sudački delegat nakon sramote u Koprivnici: 'Torcida je pogodila suca, policija nije mogla reagirati'

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Sudački delegat se osvrnuo na utakmicu između Slavena i Hajduka

12.11.2022.
23:38
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
VOYO logo

U susretu 17. kola HNL-a Slaven Belupo i Hajduk su u Koprivnici igrali 2-2 (0-2). Hajduk je nakon prvog poluvremena vodio s 2-0 golovima Filipa Krovinovića (12') i Rokasa Pukštasa (28'), da bi domaći poravnali početkom nastavka preko Arbera Hoxhe (49') i Ivana Krstanovića (58' - 11m).

Možda i ključni trenutak dogodio se u 36. minuti kada je došlo do 20-minutnog prekida jer je linijski sudac pogođen predmetom u glavu. Na travnjaku je došlo do koškanja kapetana Hajduka Marka Livaje i braniča Slavena Nikole Solde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nervozni Livaja je dobio žuti karton, ali i nakon opomene je žustro startao prema Soldi, glavni sudac Čulina oštro ga je upozorio, a za to vrijeme se nezadovoljstvo prelilo i na tribinu s navijačima Hajduka pa je jedan neodgovorni pojedinac pogodio linijskog suca Marića predmetom u glavu, navodno stolicom. Bilo je tu još sramotnih trenutaka, u režiji glavnog suca…

Svašta se događalo

Do kontroverzne situacije došlo je u 56. minuti kada je sudac Čulina pokazao na bijelu točku za domaće. Branič Hajduka Simić glavom je izbio loptu u korner, a prilikom doskoka sletio je na petu Crnca koji je odmah završio na travi. Iako je jasno kako je prilikom tog nehotičnog kontakta lopta već bila van igre do promjene odluke nije došlo, a iskusni Krstanović je bio siguran izvođač kaznenog udarca. Sudački delegat HNL-a komentirao je situaciju s utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KAO LUKITA /

Kakvo brušenje forme za SP: Ovoga se ne bi posramio ni Modrić, pogledajte majstorsku asistenciju našeg Majera

Image
KAO LUKITA /

Kakvo brušenje forme za SP: Ovoga se ne bi posramio ni Modrić, pogledajte majstorsku asistenciju našeg Majera

"Gostujuća navijačka skupina Torcida (1200 pripadnika) smještena na južnom dijelu zapadne tribine u prostoru cijeloga "C" sektora, u 36. min. prilikom prekida igre uvjetovanog sudačkom odlukom počinju bacati više otkinutih sjedalica, polupraznih plastičnih čaša te sitnih predmeta na prostor terena za igru kojom prilikom je pogođen u glavu pomoćni sudac Anto Marić.

Prvi puta s upaljačem te odmah nakon toga s otkinutom plastičnom sjedalicom (u trenutku kada je pogođen sudac se nalazio ispred službenih klupa domaćeg kluba), nakon čega je prekinuta igra u trajanju od 10 minuta. Tom prilikom je istome pružena liječnička pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Unutar navedenog vremena održan je Liga sastanak na kojem je pomoćni sudac Anto Marić izjavio da može nastaviti utakmicu. Istom prilikom ovlašteni predstavnici policije su izjavili da nisu u mogućnosti isprazniti dio tribine od kuda su dolazili navedeni incidenti.

Image
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Također u 86. min. ista navijačka skupina uzvikuje 'Cigane, cigane' kod sudačke odluke, dok u 90+3 min. pali jednu baklju koja je dogorjela na istoj tribini. Nakon završetka utakmice i prilikom izlaska s terena suce su na ulazu u tunel navijači smješteni na središnjem dijelu zapadne tribine gađali plastičnim čašama s pićem i raznim povicima vrijeđali", piše u izvješću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo