'Oni su dinosaurusi, otići će kad budu imali 105 godina'

Legendarni Argentinac održao je prvu konferenciju za medije kao trener Al Wasla iz Dubaija na kojoj je otvorio dušu i pošteno izvrijeđao predsjednika FIFA-e Seppa Blattera i njegove suradnike.

4.6.2011.
21:03
VOYO logo

FIFA ovih dana proživljava teške trenutke. Suočena je s optužbama za prodaju SP-a Kataru, dok je u Nigeriji otvorena istraga zbog sumnjive utakmice između domaćina i Argentine u kojoj je jedan od najiskusnijih svjetskih sudaca Ibrahim Chaibou u 'debeloj' nadoknadi vremena dosudio, po mnogima, čudan penal.

Maradona, koji nema najbolje mišljenje o čelnicima Svjetske nogometne federacije, je u Dubaiju održao govor koji se Blatteru i društvu sigurno neće svidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve će ostati isto još dugo vremena. FIFA je veliki muzej, a svi tamo su dinosaurusi koji se ne žele odreći moći. Nisam iznenađen što je Blatter ponovno izabran za predsjednika jer se oni dobro brinu za svoje pozicije i otići će kad budu imali 105 godina. Nadam se da će uskoro nestati, no u to je teško vjerovati", izjavio je Maradona i dodao:

"Pitali su me želim li biti dio FIFA-ine obitelji, no odbio sam ih jer oni to nisu. Niti igraju nogomet, niti ga razumiju. Mnogi se slažu sa mnom u tome da mnoge stvari u današnjem nogometu ne štimaju, a to ova igra ne zaslužuje. Situacija će takva i ostati sve dok nogomet budu vodili ljudi koji ga ne razumiju", izjavio je Maradona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vezani članci:

arti-201106011380006 arti-201105120679006 arti-201105140245006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo