Ostali bez dva kluba, 44 stana, 56 automobila...

Golema zapljena dogodila se u na jugu Italije.

21.4.2011.
13:56
VOYO logo

Kriminalnoj organizaciji 'Ndrangheta iz provincije Reggio Calabria, jednoj od četiri vrste talijanske mafije (uz sicilijansku Cosa Nostru, napuljsku Camoru i puljsku Sacru Coronu Unitu), država je zaplijenila imovinu vrijednu čak 190 milijuna eura te dva nogometna kluba.

Na osnovi naloga kojeg su potpisali javni tužitelj i njegova zamjenica, financijska je straža mafijaškoj obitelji Pesce, čijih je 40 članova zajedno sa šefom Salvatoreom Pesceom (50) od prošle godine u zatvoru, zaplijenila 40 poduzeća u agroindustriji, 44 stana, 4 vile, 12 automobilskih radionica, više od 60 terena, 56 automobila i 108 kamiona te dva nogometna kluba - Sapri iz istoimenog gradića i Interpiana iz Cittanove, koji igraju u talijanskog Serie D.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova je golema zapljena, prema ocjeni policije, znatno smanjila ekonomsku moć 'Ndranghete i njezin utjecaj jer je posjedovanje nogometnih klubova i poduzeća ujedno značilo i utjecaj na stanovništvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zapljena se dogodila nakon što je prvi put jedna žena iz mafijaške organizacije 'Ndrangheta surađivala s pravdom. Propjevala je Giuseppina Pesce (30), kćer mafijaškog šefa Salvatorea, iznijevši sve detalje poslovanja svoje obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo