UGLEDNI STRUČNJAK POLUDIO ZBOG RAKITIĆA: / 'Svi planovi Barce s njim su osuđeni na propast, on to nije sposoban odigrati'

Image
Foto: Profimedia

Barcelona je na svojem terenu odigrala 0:0 s Real Madridom

20.12.2019.
10:14
Profimedia
VOYO logo

U posljednjem El Clasicu ove srijede Real Madrid i Barcelona odigrali su 0:0. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić bio je u početnoj postavi Barce, gdje je zaigrao umjesto Sergija Busquetsa, što je izazvalo kritike pojedinih medija, pogotovo jer Hrvat nije odigrao briljantnu utakmicu.

Jedan od onih koji je kritizirao tu odluku trenera Barcelone Ernestea Valverdea bio je francuski novinar Julien Laurens koji surađuje s više uglednih medija, uključujući i ESPN u čijoj je emisiji izrazio svoje nezadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taktička odluka?

"Zašto je Busquets bio na klupi? To bi imalo smisla da nije bio spreman, ali Valverdeov pomoćnik je nakon utakmice rekao da je bila riječ o taktičkoj odluci", rekao je Laurens na početku svojeg izlaganja.

Zatim je kritizirao dokapetana Vatrenih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: LLUIS GENE / AFP / Profimedia

Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za Barcu i vodio veliku borbu u sredini terena s veznjacima Reala.

"Kako možete očekivati da Rakitić može napraviti dobar posao u ulozi povučenog veznog igrača, ispred obrane, kada ne može dodati loptu dalje od pet metara. Svi planovi Barcelone već su na početku bili osuđeni na propast jer Rakitić nije igrač koji je sposoban diktirati igru Barcelone. Pogotovo protiv momčadi poput Real Madrida koja nameće veliki pritisak na protivnika", zaključio je Laurens.

Dio ESPN-ove emisije s izjavama o Rakitiću pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo