Otkrivena velika tajna hrvatskog nogometa!

Bivši dopredsjednik HNS-a, Ivan brleković, u svom je stilu prokomentirao uhićenje Nenada Pralije, te čudno ponašanje čelnika HNS-a. U razgovoru za Sportski.

4.1.2012.
19:35
VOYO logo

Kako komentirate uhićenje Nenada Pralije i optužbe za namještanje. Prale ipak glasi kao poštenjačina, tako kažu mnogi koji ga znaju. Ja mislim da Pralija to sigurno nije radio sa svojim novcima, ako je radio. Split je zapravo privatni klub, iako je statusno-pravno udruga. Poznato je da taj klub financiraju braća Žužul, a i uvidom u registar udruga Republike hrvatske jedine dvije ovlaštene osobe za taj klub su Slaven i Jozo Žužul. Prema tome, ako je gospodin Pralija i radio nešto nezakonito, moja je procjena da to nisu njegove solodionice, odnosno solopartiture, da tako kažem. Vjerojatno je radio s nekim iz kluba u dosluhu, ako je radio. To je sve uvjetno.

Kako komentirate prostačku reakciju Vlatka Markovića? Nažalost, nisam mogao sve baš najbolje pratiti. Šta, opet je sve poslao u pi... materinu?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rekao je doslovno: 'J*** mi se za Praliju i sviju po redu!' "Klasika, to je klasika već".

Da, ali sve se ovo pretvara u Monty Python. Dogodilo se četvrto uhićenje u nizu, a oni se i dalje prave kao da se sve događa negdje u Južnoj Africi. Pravit će se i dalje. Oni jednostavno imaju jednu iskrivljenu teoriju o individualnoj krivnji, što je tek donekle točno. Krivnja je individualna, ali je odgovornost objektivna, jel tako? Dakle, kada bi kod tih ljudi, ali mislim prije svega kod Srebrića, on je spiritus movens svega toga, znate? On je čuvar zakonitosti u HNS-u, i on manipulira s Markovićem kako god hoće i to već godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zaista? Srebrić je uvijek djelovao kao vojnik, čovjek koji izvršava naređenja. Jee, dragi moj. Srebrić je nainteligentjiji i najlukaviji lik kojeg sam ja sreo u hrvatskom nogometu i šire, i on vuče sve konce. On je izuzetno inteligentan lik koji sjajno zna manipulirati ljudima. Pa najbolji primjer su vam ove tiskovne konferencije gdje od vas novinara radi volove. Tamo vas 40, 50 po 40 minuta vuzla, dribla, a vi morate tamo sjediti i slušati. Niti on što kaže, niti što odgovori, a ja znam da se smije u sebi. E vidite, to je sposobnost, to nije slučajno.

Dakle, vi zaista smatrate da je Srebrić taj veliki igrač, a ne samo poslušnik koji obavlja poslove za Markovića i Mamića? Jooj, kako se varate. Ja doduše ne znam u kakvim je trenutno odnosima s Mamićem, ali govorim o odnosu Srebrić-Marković. U svakom slučaju, Srebrić je duplo inteligentniji i od Markovića i od Mamića, barem duplo. Vrlo inteligentan, lukav, prepreden, izuzetno sposoban tip, izuzetno sposoban tip.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izjavili ste nakon uhićenja Pralije da je HNS zločinačka organizacija, to je jaka izjava. Stojite li još kod te tvrdnje? Rekao sam da je u smislu definicije kaznenog zakona, HNS zločinačka organizacija. To znači da kazneni zakon definira što je zločinačka organizacija. A to je kad se udruže najmanje tri osobe radi počinjenja kaznenih djela, stjecanja protupravne imovinske koristi i tako dalje... Prema tome, sad su već više od tri osobe uhićene, je li tako? Djedović, Širić, Šprajcer, Pralija, jer i Pralija je dio HNS-a i svi klubovi su dio HNS-a, od Druge županijske lige pa do Markovića. Vi danas imate oko 1.600 klubova i oko 300.000 članova HNS-a. Svaki registrirani igrač je član HNS-a. To je pravno tako. HNS ima oko 300.000 članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo