OTKRIVENA POZADINA RAKITIĆEVA TRANSFERA: / Rakitić pristao na suludo smanjenje plaće, a Barcelona će itekako zaraditi

Image
Foto: Profimedia

Katalonci bi mogli zaraditi čak 20 milijuna eura na Rakitiću

1.9.2020.
10:46
Profimedia
VOYO logo

Nakon šest godina provedenih u redovima katalonskog velikana Barcelone, hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić (32) karijeru bi trebao nastaviti u Sevilli. Prema pisanju Marce, Barcelona i Sevilla su dogovorili sve detalje transfera i Rakitić će potpisati ugovor za andaluzijski klub ako prođe liječnički pregled.

Rakitić se tako vraća u klub u kojem je proveo tri godine, od 2011. do 2014. te osvojio Europsku ligu. Iz Seville je preselio na Camp Nou, a za Barcu je sakupio 310 nastupa i postigao 36 golova, osvojivši 13 trofeja pri čemu Ligu prvaka i četiri prvenstva. Igrao je i za Basel i Schalke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Ivan Rakitic of FC Barcelona during the spanish league, La Liga, football match played between Real Valladolid and FC Barcelona at Jose Zorrilla Stadium on July 11, 2020 in Valladolid, Spain. Photo Irina R. H. / Spain DPPI / DPPI,Image: 542307691, License: Rights-managed, Restrictions: Hungary Out, Model Release: no

Barca će ipak zaraditi

Novi trener katalonskog velikana Ronald Koeman nedavno je objavio kako ne računa na četvoricu igrača među kojima je i hrvatski veznjak. Barca mu nije radila probleme s odštetom i Španjolci pišu kako se na Sanchez Pizjuan vraća praktički besplatno te da će zarađivati čak šest puta manje.

Kada je Rakitićeva plaća u pitanju on bi trebao zarađivati samo 1.5 milijuna eura godišnje naspram dosadašnjih osam milijuna eura, koliko mu je Barcelona davala. No, kada je u pitanju besplatan odlazak, španjolski Sport tvrdi da to baš i nije tako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Katalonci bi mogli zaraditi čak 20 milijuna eura na Rakitiću. Naime, tvrde kako će uštedom od plaće koja je iznosila osam milijuna eura i još uz bonuse ako se Sevilla plasira u Ligu prvaka ili Europa ligu u sljedeće dvije godine, biti u plusu oko 20 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo