Otkrivena 'šokantna istina' o Messiju i Ronaldu!

Španjolski mediji objavili su nevjerojatnu statistiku s prve polufinalne utakmice Lige prvaka između Reala i Barcelone.

29.4.2011.
13:51
VOYO logo

U stilu hrvatskog bloga 'Šokantna istina' koji je prije nekoliko tjedana objavio Zdravku Mamiću'pravu istinu' o ovih su dana i španjolski mediji objavili podatke u koje nije lako povjerovati jer su jednostavno - šokantni.

Iako prosjek Lige prvaka iznosi 11 kilometara, Španjolci su objavili kako su igrači Reala u polufinalu Lige prvaka pretrčali u prosjeku tek oko 6 km, dok su igrači Barçe bili tek za kilometar bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najviše je u redovima Reala pretrčao Xabi Alonso s 7441 metara, dok je potpuno identične brojke u redovima Guardioline momčadi imao Xavi. Veliki dvoboj između Ronalda i Messija dobio je Portugalac s 6,4 kilometra naspram 6,1. Valjda su Messiju uračunali i onaj slavni slalom s kraja utakmice.

Najgori od svih bio je realov Nijemac Mesut Özil s nevjerojatnih 1848 metara u prvih 45. minuta koliko je proveo na terenu. To je čak manje od Barçinog vratara Victora Valdesa koji je, navodno, u El Clasicu prevalio put od čak 3796 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je vjerovati španjolskim statistikama možda bi od sada trebali manje kritizirati nogometaše Hajduka i Dinama. Jer, po statistici američke tvrtke STATS, koja je odradila prošlogodišnji najveći hrvatski derbi, igrači dva najbolja hrvatska kluba trče daleko više od Ronalda, Messija i društva.

Tako je, primjerice, Milan Badelj pretrčao 11,68 km, dok je Marin Tomasov bio tek nešto slabiji sa 11,51 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo