OVE RIJEČI ODJEKNUT ĆE HRVATSKOM: / 'Šteta na takvoj odluci Dalića. Njegovi potezi za Azere oslabljuju našu momčad, čine ju nesigurnom'

Image
Foto: PIXSELL/AFP

'Malo je šteta što je izbornik donio odluku da poštedi za Azerbajdžan Antu Rebića i Marcela Brozovića'

21.3.2019.
15:15
PIXSELL/AFP
VOYO logo

Bivši izbornik Hrvatske, Austrije i Albanije Herr Otto Barić kaže nam uoči večerašnje utakmice Hrvatske protiv Azerbajdžana (20.45), na otvaranju kvalifikacija za Euro na Maksimiru, da je "malo i šteta što je izbornik Zlatko Dalić donio odluku da, ako ćemo vjerovati današnjem pisanju Sportskih novosti, poštedi za Azerbajdžan Antu Rebića i Marcela Brozovića. To nam je Barić objasnio riječima:

Image
RAZGOVARALI SMO S UGLEDNIM STRUČNJAKOM: /

Tvrdi da Dalićevo rješenje problema koji je eskalirao ne bi prošlo protiv jačih momčadi

Image
RAZGOVARALI SMO S UGLEDNIM STRUČNJAKOM: /

Tvrdi da Dalićevo rješenje problema koji je eskalirao ne bi prošlo protiv jačih momčadi

"U redu, Rebić u posljednje vrijeme i nije baš igrao, tako da mu je ova pošteda i trebala, ali isto tako oni imaju u nedjelju tešku utakmicu u Budimpešti protiv Mađarske. Ustanovilo se kako je Brozović dobar. Prema tome, u toj utakmici će, vjerujem, sto posto obadvojica zaigrati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Moskva: Trening hrvatske nogometne reprezentacije 10.07.2018., Moskva, Rusija - Trening hrvatske nogometne reprezentacije na stadionu Luznjiki uoci sutrasnje utakmice polufinala svjetskog prvenstva protiv Engleska. Izbornik Zlatko Dalic, Marcelo Brozovic.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

'Dalićevi potezi ne čine našu reprezentaciju sigurnom'

No, potezi koje je Dalić povukao uoči Azerbajdžana, iskreno, malo oslabljuju našu momčad, ne da je toliko oslabljuju koliko ne čine našu reprezentaciju sigurnom jer ipak su Rebić i Brozović standardni igrači.

E sad, koliko će se to odraziti u ove dvije utakmice, vidjet ćemo. Izborniku želim da anulira protivnike bez puno problema, ali u svakom slučaju ne znam je li trebao obadvojici dati tu mogućnost slobode, poštedu za Azerbajdžan. No, isto tako želim naglasiti da sam se uvjerio da Dalić vuće vrlo dobre poteze, vjerujem ja u njega, ali ovo izrečeno prije moje je mišljenje", govori nam Otto Barić i komentira izbornikovu odluku, barem prema pisanju medija, da Josipa Brekala stavi na desnog beka u nedostatku Vrsaljka i alternativa. Iako Brekalo igra krilnog napadača na lijevoj strani...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On su to odlučili jer su uvjereni da on to može. Mali Brekalo ima sve da može odigrati na toj poziciji. Uvjeren sam da je to dobar potez, a u budućnosti smatram da Brekalo itekako može uvijek odigrati tu poziciju. Pitate se kako sam toliko siguran? Gledajte, kad sam bio izbornik Hrvatskoj imao sam dosta sličnu situaciju s Darijom Srnom. On je kod mene ispočetka igrao malo više naprijed, pa sam ga stavio na desnog beka. Ma Brekalo na tom desnom boku apsolutno će štimati", objašnjava nam Otto Barić.

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Zagreb: Hrvatska reprezentacija odradila trening 20.03.2019. , Zagreb - Na stadionu Maksimir odrzan je trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijskih utakmica za Euro 2020 protiv Azerbejdzana i Madjarske.ante Rebic, Zlatko Dalic. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

'Livaković bi trebao imati prednost jer stalno brani'

Kako sad stvari stoje, i prema onom što govore u taboru Vatrenih i pišu mediji, Kalinić je u prednosti pred Livakovićem, iako je u posljednjih mjesec i pol dana na golu proveo 315 minuta, a golman Dinama 660. Imao je Lovre i blaži potres mozga prije mjesec dana, nakon toga je bio na klupi, pa nije branio u pet utakmica za Aston Villu...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U to ne bi ulazio jer ne poznajem najbolje situaciju. To najbolje znaju Dalić, trener vratara Mrmić i članovi stožera. Oni su upućeniji u stanje i Kalinića i Livakovića. Ako na kraju i bude branio Kalinić prema najavama, razumijet ću tu odluku. No, isto tako mislim da bi u ovom trenutku Livaković trebao imati prednost jer stalno brani i to u ozbiljnim utakmicama. Ili bolje rečeno, branio je u ozbiljnim utakmicama kad su Modri igrali Europu. U tim susretima Dinamo uglavnom nije gubio. Sve je to stvar treninga i razgovora s vratarima".

Vrijedi još spomenuti kako bi Bruno Petković, debitant u reprezentaciji Hrvatske, kao i Mateo Kovačić trebali započeti susret umjesto Rebića i Brozovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatni sastav Hrvatske protiv Azerbajdžana: L. Kalinić – Brekalo, Vida, Ćaleta-Car, Barišić – Modrić, Kovačić, Rakitić – Kramarić, Perišić – Petković.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo