Pa što ste to, pobogu, napravili od Hajduka?

Hajduk se nikada u svojoj povijesti nije našao u ovakvoj situaciji. I do sada su na Poljud stizale tužbe sa svih strana, ali se vrh uprave Bijelih uvijek nekako uspio snaći.

13.3.2012.
8:20
VOYO logo

Rok za uplatu duga od 15 milijuna kuna koji moraju platiti španjolskoj agenciji A.F.I.S.A istječe za 10 dana, u protivnom klubu prijeti stečaj. No, iako svota koju Hajduk mora iskeširati za provizije nekadašnjih transfera Ivice Mornara i Mirsada Hibića ne zvuči nimalo bezazleno, to je samo kap u moru koju Splićani moraju srediti u što kraćem roku.

Na red je došlo novih 20-ak milijuna kuna koje Bijeli moraju nekako nadoknaditi, jer i Šibenik potražuje 3,5 milijuna kuna za Rukavinu, a Blaž Slišković 2 milijuna zbog neisplaćenih stavki iz ugovora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad smo kupovali dionice Hajduka, nitko nas nije upozorio da u ormarima ima ovoliko kostura, svako malo neka nova tužba", istaknuo je najveći Hajdukov dioničar Jako Andabak, koji nije ni znao što se sve krije na poljudskom 'groblju'.

Još jedan pomalo zaboravljeni dug došao je na naplatu, i to onaj legendarni transfer Nike Kranjčara iz Dinama u Hajduk. Naime, obitelj pokojnog Dine Pokrovca potražuje čak 4,5 milijuna kuna, tužili su Splićane, ali i Niku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neugodno sam iznenađen, nejasno mi je zbog čega je uz Hajduk tužen i Niko Kranjčar. Mislim da Niko s tim baš i nema previše veze, no vidjet ćemo, sud će odlučiti", izjavio je odvjetnik hrvatskog reprezentativca Emil Žgur, prenose 24sata.

Nažalost, na ovom ne staje Hajdukova noćna mora, na arbitražni sud Splićane je dao i bivši sportski direktor Ivica Kalinić i trenutno član druge Bijele momčadi Hrvoje Vejić. Po svemu sudeći ubrzo bi se mogle pojaviti i tužbe Ljube Miličevića, Masahika Inohe, pa Pavla Cicarellija i Ivice Matkovića...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imena bismo mogli nabrajati do ujutro, a jedan i jedini odgovor koji je potreban u cijeloj priči, morat će dati aktualna garnitura Hajdukove vlasti. Odakle novci za sve to?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo