'Po svemu što se događalo trebali smo izgubiti'

'Ovo što sam osjetio stvarno je nešto posebno' rekao je Josip Šimunić nakon poljudskog derbija u kojem je njegova momčad unatoč igraču više došla tek do renija.

11.9.2011.
13:55
VOYO logo

"Svima je sve jasno, nemam komentara. Svaka čast dekoru, oduševljen sam ljudima koji su organizirali utakmicu. Borbenost mojih igrača bila je za deset, svaka im čast, zaslužili su i bolji rezultat", kazao je Hajdukov predsjednik.

Netko je Hajdukovom predsjedniku Hrvoju Malešu stavio flaster na usta. Valjda je čovjek puno govorio posljednjih tjedana i sada šuti. Stajao je u svečanoj loži dok svi njegovi igrači nisu izašli s terena, pozdravio ih, ali za veliku priču nije bio raspoložen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Protiv nekih stvari očito...", zastao je na pola rečenice i završio razgovor.

Premijera Josipa Šimunića u Dinamovu dresu bila je pod posebnim povećalom. Nije odigrao za pamćenje, bio je smiren, no mladi Lendrić jednom ga je provozao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Puno su mi pričali, ali ovo što sam osjetio stvarno je nešto posebno. Nažalost, nismo igrali kao što znamo, ali bit će bolje, u to sam siguran" rekao je Šimunić.

Nakon dugo vremena odigrao je dvije utakmice u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije to ni blizu onoga što mogu, moram još puno trenirati, igrati utakmice. Hajduk se odlično borio, svaka im čast", kaže Joe.

Dobio je slave zvižduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jako lijepo, jako lijepo", s osmijehom je zaključio Šimunić.

"Nismo uspjeli Hajduka umarati širenjem igre, držanjem lopte. Previše smo igrali na dubinske lopte, a to je teško kada je njih osam stalo natrag. Samo jedna ta lopta je prošla, kad smo zabili gol", kaže Jerko Leko i nadodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nezadovoljan sam, morali smo iskoristiti igrača više. Trebali smo više izvući iz ove utakmice. Mi smo došli po pobjedu, šteta što je nismo ostvarili. Hajduku čestitam na bodu, i mi smo mu pomogli. Poginuli su za bod, a mi smo trebali više. Valjda ćemo izvući neke pouke."

Lucho Ibanez, nakon Hajdukovog vodstva, brzim poravnanjem vratio je Dinamo u igru. Malo tko je vjerovao da nakon toga više neće biti golova, ali tako je ispalo. Argentinac je bio razočaran, kao i većina njegovih suigrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretan sam zbog pogotka, ali ne mogu biti sretan kada nismo iskoristili igrača više gotovo cijelu utakmicu. Ideja je bila da širimo igru, ali nismo uspjeli", kazao je Ibanez.

Unatoč Hajdukovom igraču manje, na vratima Dinama dosta posla imao je Ivan Kelava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Došli smo po pobjedu, ali na kraju je najbitnije da nismo izgubili. Imali smo svoje prigode, nismo ih iskoristili, rekao bih da je na kraju pobijedio nogomet. A mi se sada okrećemo Realu, igramo Ligu prvaka i to je velika stvar", kazao je Kelava.

Kapetanu BijelihSrđanu Andriću baš nekako odgovara Dinamo. Zabio je za vodstvo od 1:0 u 44. minuti, bio je to njegov peti pogodak Dinamu u dresu Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sretniji bih bio da smo pobijedili, a da ja nisam dao gol. Na kraju je sve ovo realno, oni su imali više od igre, što je i logično s obzirom da su igrali s igračem više. Naravno da nas je crveni karton poremetio, ali nismo se predali. Ma, najvažnije je da smo dali sve od sebe", rekao je Andrić.

Hajdukovci mogu biti zadovoljni na kraju, jer dokazali su da mogu protiv Dinama. Nekako su bili prežaljeni i prije utakmice, a Dinamo je stigao s najavama trijumfa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dinamo je šest godina prvak, ima pravo najavljivati da ide na pobjedu. Pa i mi kad idemo u Maksimir pričamo o pobjedi. Drago mi je da nismo izgubili, po svemu što se događalo trebali smo izgubiti, jer ostati s igračem manje u derbiju nije lako, kazao je kapetan Bijelih.

Ipak, pet bodova prednosti Dinamu nosi miran put u domaćem prvenstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve je otvoreno, bilo bi otvoreno i da smo izgubili. Ima još dosta utakmica", zaključio je Hajdukov kapetan Srđan Andrić.

Vezani članci:

arti-201109100371006 arti-201109100137006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo