Mamić puko i na sudu: 'Sad si mali miš, lažov i monstrum!'

U utorak je održano prvo ročište u sporu Eduarda da Silve i Zdravka Mamića na Općinskom sudu u Zagrebu.

19.3.2013.
15:15
VOYO logo

Do spora je došlo kad je EduardoMamićima prestao isplaćivati proviziju od svoje plaće nakon odlaska u Arsenal i poslije u Šahtar. Mamić je tužio Eduarda zbog kršenja ugovora, te tvrdi da je u hrvatskog Brazilca uložio milijune, a Da Silva je odgovorio protutužbom i želi dokazati da su spomenuti ugovori lihvarski.

Dudu je posebno ogorčen jer mu je u Hrvatskoj blokirana sva imovina sve dok ne završi postupak, koji je ponovno prošao u znaku Zdravka Mamića. Već na prvom ročištu sutkinja je morala smirivati šefa Dinama, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prestanite praviti nered u sudnici i ne upadajte u riječ. Ovo vam je prvo upozorenje", rekla je sutkinja Mamiću, kojeg je to još više motiviralo pa je u jednom trenutku Eduardovom odvjetniku Crniću poručio da mu "ide na kur**" te dobacio:

"Što mucaš tamo? Što mucaš lažove jedan! Nisi više tatin sin i u Vrhovnom sudu, sad si mali miš, lažov i monstrum! Ti si prodavač magle!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potom je Dudu iznio svoju stranu priče.

"Uglavnom smo se nalazili u kafićima ili restoranima. Davao sam mu kuvertu u kojoj je bio postotak. Nikad ništa nismo potpisivali, Mamić bi mi uvijek rekao: 'Ljubavi, vjerujemo si.' Od prvog ugovora nisam dobio ništa. Agencija Zdravka Mamića davala mi je 400 maraka mjesečno, a kupili su mi i automobili za 12.000 eura. Svaka tri mjeseca još bih dobio 5.000 eura. Nisam pitao čiji je to novac, Mamićev ili Dinamov", ispričao je Eduardo i napomenuo da mu je "Mamić jasno dao do znanja da samo preko njega može igrati".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kad bi mi Mamić dao 5.000 eura, morao sam 1.000 dati njegovom sinu. Nije istina da mi je on platio kuću. Nakon svadbe sam otišao do konobara, ali su mi rekli da je svadba plaćena. Išao sam kod Mamića da mu vratim novce, a on mi je rekao: 'To je moj dar.'"

Iako je prije samo dva dana proveo noć u pritvoru zbog jednog od svojih primitivnijih javnih nastupa, Mamić je opet ušao u sukob s medijima. Tražio je izuzeće novinara u sudnici objasnivši da "od njih ima alergiju i dobiva osip".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na to mu je sutkinja odgovorila da će pozvati hitnu pomoć ako mu pozli, pišu Sportske. U jednom trenutku je sutkinja prekinula Mamića, očito iziritirana "gazdinim" tepanjem.

"Prestanite Eduarda zvati ljubavi!", rekla je, na što je Mamić odgovorio:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A što ću kad ga volim kao svoje dijete."

"Čuo sam još 2000. da ima jedan talent Dudu, nalazio se u Sloveniji na operaciji jer je bio bolestan, ja sam platio tu operaciju i to je bilo vrijeme kad još nisam imao menadžersku licencu, a Eduardo također nije imao ugovor s Dinamom. Napravio sam ugovore kao Don King, koji je stvorio Alija, Foremana i druge i kopije tih ugovora. Igračima sam plaćao stanove, 500 eura mjesečno, aute, pa Eduardu sam dao 300.000 eura za kuću i 200.000 eura da zatvori kredit u banci", rekao je Mamić i dodao: "Krvarim što je došlo do ovoga jer moja ljubav prema njemu neće biti ugašena. Siguran sam da iza ovog ne stoji on, nego njegova podsvijest, odnosno njegova žena. Nudim mu milijun eura neto da dođe u Dinamo i ovdje završi karijeru."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo