PUNI SE PRORAČUN / Poklon za Božić: Evo koliko su HNL klubovi zaradili zbog plasmana Hrvatske u osminu finala SP-a

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Osim što naši reprezentativci nastavljaju razveseljavati hrvatski narod, pridonose i klubovima u domaćem prvenstvu

2.12.2022.
13:43
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatska nogometna reprezentacija nastavlja pisati svoju priču u Kataru u nadi da može ponoviti bajku koja je nastala prije četiri i pol godine u Rusiji kada su se Vatreni vratili kući sa srebrnom medaljom oko vrata.

Image
PROMOCIJA NA BLISKOM ISTOKU /

VIDEO Navijač s Hvara hit u Kataru: Ne zna se je li bolji outfit ili ponuda 'na štandu'

Image
PROMOCIJA NA BLISKOM ISTOKU /

VIDEO Navijač s Hvara hit u Kataru: Ne zna se je li bolji outfit ili ponuda 'na štandu'

Osim što naši reprezentativci nastavljaju razveseljavati hrvatski narod, pridonose i klubovima u domaćem prvenstvu. Naime, FIFA će platiti klubovima deset tisuća dolara za svakog igrača tog kluba koji se nalazi na Svjetskom prvenstvu, a ta cifra se isplaćuje svaki dan koliko igrač provede na Mundijalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odlične vijesti za klubove

Prvenstvo je počelo 20. studenog, a Hrvatska je osigurala osminu finala što znači kako će izabranici Zlatka Dalića ostati u Kataru minimalno do petog prosinca, kada će igrati protiv Japana za ulazak u četvrtfinale. Dinamo, Hajduk i Osijek su klubovi iz HNL-a koji imaju barem jednom reprezentativca na ovom Mundijala, a najviše njih očekivano stiže iz Dinama.

Dinamo na SP-u ima pet igrača za koje će ukupno dobiti 690 tisuća eura, uz Livakovića, Oršića, Petkovića, Šutala tu se našao i Moharrami koji je natjecanje s Iranom završio u skupini. U Kataru boravio devet dana i omogućio Modrima 90 tisuća eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk i Osijek imaju jednog igrača na popisu, a to su Livaja, odnosno Ivušić. Splićani i Osječani će dobiti barem 150 tisuća eura na račun budući da će Hrvatska biti minimalno 15 dana na Mundijalu, a ako prođe protiv Japanaca ta bi se zarada trebala još povećati.

U slučaju da Hrvatska dođe do finala, Dinamo će dobiti čak milijun i dvjesto tisuća dolara, dok će Hajduk uprihoditi 280 tisuća dolara. Na kraju svega, svatko će dobiti nešto što će svakako pomoći klubovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je neka računica za iznose koje će FIFA uplatiti, no treba napomenuti kako će igrači koji su u protekle tri sezone nastupali i za druge klubove donijeti novac i njima. Istra će tako zaraditi dio Dinamovog prihoda jer je imala na posudbi Josipa Šutala, to je naravno samo jedan od primjera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo