LUDNICA U DORTMUNDU / Borussia u spektakularnoj atmosferi Westfalena pobijedila moćni PSG

Image
Foto: Profimedia

Prvu utakmicu drugog polufinalnog para Lige prvaka između Borussije Dortmund i PSG-a pratili ste uživo na portalu Net.hr

1.5.2024.
19:28
Profimedia
VOYO logo

Borussia Dortmund i PSG odigrali su drugi polufinalne Lige prvaka, a u utakmici 'otvorenog garda' slavila je Borussia 1-0.

Image
LUDNICA U MUNCHENU /

Remi u spektaklu na Allianz Areni: Bayern gubio pa preokrenuo, Real izjednačio iz penala

Image
LUDNICA U MUNCHENU /

Remi u spektaklu na Allianz Areni: Bayern gubio pa preokrenuo, Real izjednačio iz penala

Borussia - PSG

1-0

Borussia Dortmund: Kobel - Ryerson, Schlotterbeck, Hummels, Maatsen - Can, Sabitzer - Sancho, Brandt, Adeyemi - Fullkrug

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG: Donnarumma - Hakimi, Marquinhos, Hernandez, Nuno Mendes - Ruiz, Vitinha, Zaire-Emery - Dembele, Mbappe, Barcola

Čvrsto je otvorila Borussia i u šestoj minuti je Adeyemi probio po iljevoj strani, ali je Fullkrug malo zakasnio. Uzvratili su gosti u 11. kada je Dembele s desne strane nakon odličnog lažnjaka izborio prostor za udarac, ali lopta je otišla pored lijeve stative. Sabitzer se u 14. minuti našao pred Donnarummom, ali je Talijan na golu PSG-a uspio obraniti veliku priliku za domaćine. Maatsen je u 19. srušio Zaire-Emeryja, a Anthony Taylor mu je pokazao žuti. Pokušao je Dembele i u 20., ali je lopta zapela u bloku. Sancho je na isteku 29. minute odvezao pravi slalom po desnoj strani i dao povratnu za Brandta koji je opalio s nekih 20 metara, a Marquinhos je hrabro odbio glavom loptu koju bi teško dohvatio Donnarumma. Spasio je Brazilac PSG u ovoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Profimedia

Westfalen je u 36. minuti eksplodirao! Fullkrug je pokazao Schlotterbecku da mu iz obrane pošalje dugu loptu u napad, a ovaj ga je i poslušao. Marquinhos je zakasnio u postavljanju zaleđa pa je Fullkrug izbio sam pred Donnarummu i uspješno poslao loptu iza leđa Talijana. Hernandez je u 40. minuti legao na travnjak i tražio zamjenu. Umjesto njega ušao je njegov imenjak, Lucas Beraldo. Sabitzer je u 44. imao veliku priliku, ali ponovno mu je Donnarumma obranio pa se na poluvrijeme otišlo samo s jednim golom razlike za Borussiju.

Borussia udrala sa svih strana

PSG je u nastavku krenuo odlučnije, a u 51. minuti bio je blizu izjednačenja. Mbappe je sjajnim udarcem s lijeve strane zatresao stativu, a nakon odbijene lopte do prilike je došao i Hakimi čiji udarac završava na drugoj stativi. Ruiz je u 53. dobio žuti. Sancho je u 60. ponovno odlično probio desnu stranu, poslao povratnu Fullkrugu koji je sa šest metara pucao preko gola. Velika prilika za Borussiju!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 63. je Fullkrug skočio na jedan centaršut, a Mendes ga lagano odgurnuo rukama s leđa. Taylor je odlučio da to nije bilo dovoljon za penal. U 65. Kolo Muani umjesto Barcole. Dembele odlično puca u 72., ali Kobel još bolje brani. Schlotterbecku žuti u 73. minuti. Hakimi je u 80. dao povratnu za Dembelea koji je opalio s 13 metara, ali preko gola. Reus je umjesto Adeyemija ušao u 83. minuti. U 88. Edin Terzić radi dvostruku zamjenu. Wolf i Nmecha umjesto Ryersona i Brandta. Na kraju minimalna prednost za Borussiju pred uzvrat u Parizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo