POPLAVA AUTOGOLOVA: / Ovo se nije dogodilo nikad u povijesti europskih prvenstava!

Image
Foto: AFP, DAMIEN MEYER

Velška nogometna reprezentacija plasirala se u četvrtfinale Europskog prvenstva pobjedom protiv Sjeverne Irske (1-0) uz autogol Garetha McAuleyja.

25.6.2016.
20:44
AFP, DAMIEN MEYER
VOYO logo

Nikad u povijesti se na jednom europskom prvenstvu nije dogodilo da vidimo čak tri autogola. Prvi je zabio Irac Ciaran Clark u remiju protiv Švedske (1-1) u 1. kolu grupne faze. Nakon njega je Islanđanin Birkir Mar Sævarsson donio bod Mađarskoj (1-1) u 2. kolu, a ove subote se u tragičara pretvorio i McAuley.

Prije četiri godine jedan autogol

Za usporedbu, prije četiri godine na Euru u Poljskoj i Ukrajini pao je samo jedan autogol - zabio ga je Englez Glen Johnson u pobjedi 3-2 protiv Švedske. Zanimljivo je spomenuti i da je McAuleyjev autogol četvrti u povijesti u nokaut-fazi europskih prvenstava i prvi nakon 2004. kada je u vlastiti gol zabio Portugalac Jorge Andrade u pobjedi protiv Nizozemske (2-1).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo za kraj još jedan zanimljiv statistički podatak: Wales je prva reprezentacija nakon Grčke 2004. koja je pobijedila u nokaut-fazi sa samo jednim udarcem unutar okvira gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo