DINAMO ČEKA PAKAO / Ante Čačić za najopasnije gostovanje ima samo jednu dvojbu, hoće li zagrebački dragulj dobiti priliku?

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Zagrepčani su jučer ujutro otputovali u Norvešku

16.8.2022.
9:16
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Nogometaši Dinama u utorak od 21 sat igraju prvu utakmicu play-off runde kvalifikacija za Ligu prvaka. Prvak Hrvatske gostuje kod opasnog norveškog prvaka Bodo/Glimta, kluba koji je jedan od najopasnijih domaćina u svijetu nogometa, a uzvratni susret se igra tjedan dana kasnije na Maksimiru.

Image
ULOG JE VELIK /

Pressica u Norveškoj; Čačićev adut poslao jasnu poruku svima: 'Ovaj Dinamo zaslužuje ući u Ligu prvaka'

Image
ULOG JE VELIK /

Pressica u Norveškoj; Čačićev adut poslao jasnu poruku svima: 'Ovaj Dinamo zaslužuje ući u Ligu prvaka'

Zagrepčani su jučer ujutro otputovali u Norvešku. Prema posljednjim informacijama, na listi putnika koji su se ukrcali na avion nalazi se 27 imena, a Ante Čačić je četiri igrača ostavio u Zagrebu. Danijel Štefulj nije ni prijavljen za ovu fazu kvalifikacija, zbog ozljeda nisu išli zvijezde Josip Šutalo i Kevin Catherine-Theophile, a u momčadi neće biti ni mladi Gabrijel Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bodo igra u nevjerojatnoj formi kod kuće, a fascinantan je podatak da domaću utakmicu nije izgubio dulje od godine dana. Zadnji put se to dogodilo 7. srpnja 2021. godine. U sjajnom su Norvežani nizu od pet prvenstvenih pobjeda, a u tom periodu im je gol razlika nevjerojatnih 20:2. Forma kod kuće im je impozantna. U zadnjih sedam utakmica, računajući sva natjecanja, Bodo je postigao 34 gola, a primio tek jedan jedini. Nema sumnje, Dinamo čeka težak dvomeč za plasman u skupinu Lige prvaka.

Novi stoperski tandem

Vidjet ćemo kakav će sastav strateg Ante Čačić poslati na norvešku umjetnu travu večeras. "Brko" je poznat po tome što je u svom prvom mandatu na klupi Modrih izveo 38 puta zaredom drugačiji sastav, iako ga je ovog ljeta ipak malo lakše predvidjeti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na golu iznenađenja sigurno neće biti, startat će reprezentativna jedinica Dominik Livaković, zadnju liniju bi trebali uz novi stoperski par B. Šutalo - Perić činiti defenzivno sigurni Robert Ljubičić i Stefan Ristovski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ivanušec ima puno "kredita"

Vezna liniju činit će tandem Ademi - Mišić, koji će imati težak zadatak nositi se s brzim domaćinima. Na lijevom krilu očekujemo odmornog Mislava Oršića , a za pozicije ofenzivnog veznog i desnog krila postoje neke dvojbe. Možda će mladi Martin Baturina nakon sjajne partije u derbiju dobiti priliku, ali ipak se očekuju Dario Špikić i Luka Ivanušec.

Image
Foto: Igor Soban/PIXSELL

Luka još uvijek nije onaj pravi, ali skuplja veliku minutažu i Čačić ga želi vratiti u život. Bit će jako zanimljivo vidjeti brzonog Ivanušeca uz Josipa Drmića koji voli kontranapad i lopte u dubinu. Možda je najbolje suparnika napasti s njegovim oružjem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

DINAMO ( 4-2-3-1) :

Livaković; Ristovski, B. Šutalo, Perić, Ljubičić; Mišić, Ademi; Oršić, Ivanušec, Špikić; Drmić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo