VIDEO: / Dinamo doživio dva teška udarca!

Pred samo 6.000 gledatelja na Maksimiru, nogometaši zagrebačkog Dinama upisali su 2:0 poraz na otvaranju nove sezone najjačeg klupskog natjecanja u Europi – Lige prvaka.

19.9.2012.
0:08
VOYO logo

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 6.000.

Dinamo (4-2-3-1): Kelava - Vida, Tonel, Šimunić, Pivarić - Ademi, Calello - Sammir, Brozović, Rukavina - Čop

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Porto (4-3-3): Helton - Lopes, Maicon, Otamendi, Sandro - Gonzalez, Defour, Moutinho - Varela, Martinez, Rodriguez

Strijelci: Gonzalez (41'), Defour (93') Porto je na Maksimiru prekinuo neugodnu tradiciju svih portugalskih momčadi kada je pogocima Lucha Gonzaleza i Stevena Defoura upisao prva tri boda u skupini A. Dinamo u čak šest utakmica protiv portugalskih momčadi na Maksimiru nije bio poražen (četiri pobjede i dva remija), ali se ova Pereirina momčad ipak pokazala ne kao bolja već kao preiskusna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, ponovno su dječje bolesti zarazile zagrebačke Modre koji su prvi pogodak primili u 41. minuti i to sasvim neočekivano. Najprije je gadno pogriješio vratar Ivan Kelava kada je htio štopati jednu loptu u svom kaznenom prostoru, ali mu se ista odbila od noge, a do nje je došao Jackson Martinez. Zaobišao je Kelavu, imao prazna vrata, ali mu je zbog oklijevanja s leđa uklizao Tonel i spasio Dinamo, no samo na 30-ak sekundi.

http://rutube.ru/embed/5863083

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, odmah nakon izbijene lopte Alex Sandro je ubacio prizemnu loptu s lijeve strane Portova napada, koju je Kelava samo odbio na peterac, da bi na nju natrčao Lucho Gonzalez i zabio za vodstvo gostiju. U nastavku je Dinamo pokušavao, ali do pogotka nije mogao. Najbliže istom bio je Tonel nakon jednog kornera. Joe Šimunić je glavom htio skrenuti loptu ispred istrčalog vratara Heltona, ona se odbila do portugalskog stopera Dinama koji škaricama puca prema golu, a sigurno izjednačenje refleksno brani Helton.

U drugoj minuti sudačke nadoknade, kada su noge i glava već bile umorne, Porto je izigrao prorijeđenu obranu zagrebačkog sastava, a lijepu je akciju završio belgijski reprezentativac Defour. Dinamo je tako nastavio negativnu seriju u Ligi prvaka od prošle sezone kada je upisao svih šest poraza u skupini uz rekord LP od 22 primljena pogotka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 1:0 Ibrahimović (19'), 2:0 Thiago Silva (30'), 3:0 Alex (32'), 3:1 Veloso (87'), Pastore (90')

Skupina A:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1.PSG 3 2.Porto 3 3.Dinamo 0 2.Dinamo Kijev 0

U drugoj utakmici naše skupine PSG se na Parku prinčeva lako obračunao s drugim Dinamom, onim iz Kijeva. Nakon početnog ispitivanja snaga PSG, povratnik u Ligu prvaka nakon osam godina, je izborio jedanaesterac, točnije izborio ga je brzonogi Jeremy Menez. Loptu je uzeo Šveđanin Zlatan Ibrahimović, koji je postao prvi čovjek u povijesti koji je u Ligi prvaka nastupio sa šest različitih klubova (Ajax, Juventus, Inter, Barcelona i Milan), a nakon rutinski izvedenog penala je postao i prvi čovjek koji je postizao pogodak u također šest različitih dresova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Deset minuta kasnije Thiago Silva postigao je prvijenac u svom debitantskom nastupu za Parižane. Brazilac je jednu odbijenu loptu na peterac Dinama, u padu, desnom nogom od vratnice poslao iz kijevskog vratara Kovala. Svega četiri minute kasnije vrlo je lijepi pogodak postigao i drugi stoper PSG-a, Alex, koji je ubačenu loptu iz kornera iz poluvoleja zakucao u mrežu.

http://rutube.ru/embed/5863016

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mreže su nakon toga mirovale sve do 87. kada je najprije Miguel Veloso smanjio za Dinamo na 1:3, a onda je u prvoj minuti sudačke nadoknade Javier Pastore stavio točku na i sjajnog povratničkog nastupa PSG-a u Ligu prvaka.

Recimo i da je za Dinamo Niko Kranjčar igrao do 77. minute, te da je Ognjen Vukojević ušao u igru u 53. Drugo kolo skupine A igra se 3. listopada, a tada će Dinamo gostovati kod svog imenjaka u Kijevu, dok će Porto, u derbiju kola, dočekati PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka, 1. kolo, skupina B: Montpellier - Arsenal 1:2 (Belhanda 9-11m / Podolski 16, Gervinho 18) Olympiacos - Schalke 04 1:2 (Abdoun 58 / Höwedes 41, Huntelaar 59)

TABLICA: 1. Arseal 3 2. Schalke 3 3. Montpellier 0 4. Olympiacos 0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Montpellier - Arsenal 1:2 U 1. kolu skupine B Lige prvaka dvije su gostujuće momčadi, Arsenal i Schalke 04, ostvarile identične pobjede (2-1), te dale naslutiti da su prva dva mjesta za prolazak u osminu finala rezervirana upravo za njih.

Arsenal je slabo krenuo kod francuskog prvaka Montpelliera kojem je glavni sudac utakmice, Španjolac Carlos Velasco Carballo, dosudio jedanaesterac nakon svega osam minuta igre. Siguran izvođač za domaći sastav bio je Marokanac Younes Belhanda, koji je takozvanom 'Panenkom' savladao Vita Mannonea na vratima Topnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No domaći navijači su u svega devet minuta osjetili što to znači iz euforije pasti u 'depresiju'. Naime, toliko je vremena bilo potrebno da nogometaši menadžera Arsenea Wengera preokrenu rezultat u svoju korist.

Najprije je nakon brzog i kratkog kombiniranja na vrhu Montpellierovog šesnaesterca sam ispred golmana izbio Lukas Podolski, te prizemnim udarcem bez većih problema poravnao rezultat na 1-1. Samo dvije minute kasnije Carl Jenkinson je prošao po desnoj strani Arsenalova napada, ubacio oštru prizemnu loptu, a na istu je natrčao Gervinho i zakucao za 2-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiacos - Schalke 1:2

Identičnu je pobjedu u Pireju upisao Schalke 04 koji je slavio protiv Olympiacosa. Gosti su do zasluženog vodstva stigli u 41. minuti prvog dijela nakon sjajno izvedenog kornera Jeffersona Farfana, te još boljeg udarca glavom Benedikta Höwedesa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trinaest minuta igre bilo je potrebno Olympiacosu u nastavku da stigne do izjednačenja preko Abdouna, ali i manje od dvije minute nakon toga da Klaas-Jan Huntelaar ponovno baci domaće navijače u očaj. Dvije minute nakon toga mogao je Huntelaar zatresti mrežu i po drugi put, ali je njegov udarac s bijele točke zaustavila lijeva vratnica mađarskog golmana Megyerija na vratima grčke momčadi.

Drugo kolo na rasporedu je 3. listopada kada će Schalke 04 ugostiti Montpellier, a Arsenal Olympiacos. http://www.dailymotion.com/embed/video/xtp4rr http://rutube.ru/embed/5863058Grupa A: Dinamo - Porto 0:2 (0:1) (0:1 - 41' Lucho Gonzalez, 0:2 - 93' Defour)) PSG - Dinamo Kijev 4:1 (3:0) (1:0- 19' Ibrahimović pen., 2:0 - 30' T. Silva, 3:0 - 32' Alex, 3:1 - 87' -Veloso, 4:1 - 90' Pastore)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa B: Montpellier - Arsenal 1:2 (1:2) (1:0 - 9' Belhanda, pen., 1:1 - 16' Podolski, 1:2 - 18' Gervinho)) Olympiakos Pirej - Schalke 1:2 (0:1) (0:1 - 41' B. Höwedes, 1:1 - 51' Abdoun, 1:2 - 59' K.J. Huntelaar)

Grupa C: Milan - Anderlecht 0:0 (0:0) Malaga - Zenit 3:0 (2:0) (1:0 - 3' Isco, 2:0 - 13. Saviola, 3:0 - 76' Isco)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa D:Real Madrid - Manchester City 3:2 (0:0) (0:1 Džeko 68, 1:1 Marcelo 76, 1:2 Kolarov 85, 2:2 Benzema 87, 3:2 Ronaldo 90) Borussia Dortmund - Ajax 1:0 (0:0) (1:0 - 87' Lewandowski )

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo