'ATMOSFERA JE BILA SJAJNA' / Postavili smo Pellegriniju i Jakiroviću ukupno 5 ključnih pitanja: 'Taktika nije odlučila, a navijači su uvijek na nivou, za razliku od nas'

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Bili smo jučer i na utakmici i na pressici u Maksimiru nakon Dinamovog prolaska u osminu finala Konferencijske lige

23.2.2024.
6:39
Marko Lukunić/Pixsell
VOYO logo

Dinamo i hrvatski nogomet slave još jednu veliku pobjedu. Zagrebački plavi su nakon dvomeča sa kultnim Betisom izborili prolaz u osminu finala Konferencijske lige. Druga utakmica u Zagrebu je završila 1-1, ali zbog gola u gostima i pobjede 0-1 u Sevilli, prvak Hrvatske, hvala Bogu - ide dalje.

Atmosfera je na Maksimiru bila fantastična. Službena brojka je 18.082 gledatelja. Činilo se nekako i više po odzvanjaju, žamoru, energiji, navijanju. Igor Pamić istaknuo nam je jako dobro i nadahnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi navijači Dinama mogli biti prevaga. Upravo je naše prvo pitanje na pressici i Pellegriniju i Jakiroviću bilo upravo o atmosferi na stadionu. Eh, da je još i istočna tribina u funkciji, što bi to bilo...

Image
SREĆI NEMA KRAJA /

Dinamovi navijači na 'sedmom nebu': 'Još jedna velika pobjeda, kako je Jarniju?

Image
SREĆI NEMA KRAJA /

Dinamovi navijači na 'sedmom nebu': 'Još jedna velika pobjeda, kako je Jarniju?

Prvo se krenulo s gostima. Za stol su sjeli glasnogovornik Betisa i Manuel Pellegrini, čuveni čileanski nogometni trener, osvajač 4 nacionalnih liga u 4 različite države. Jedini smo od hrvatskih novinara postavili pitanje treneru Betisa. Točnije dva. Dva u jednom - kako komentira atmosferu na stadionu i taktiku Jakirovića?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se tiče atmosfere, ona je bila sjajna, navijači su podržavali momčad čitavu utakmicu. Dinamo je više vjerovao u ono što čini. Kada analiziramo što smo učinili, mislim da taktika nije odlučila da je Dinamo prošao. Dinamo je prošao jer je to više htio i imao vjeru u ono što čini", odgovorio nam je Manuel Pellegrini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolske kolege s AS-a, Media Seta i ostalih španjolskih medija imali su dosta pitanja, upitnika nad glavama... razumljivo, ispali su iz Konferencijske lige, a bili su favoriti. Potrajalo je još malo, pa je na red došao i trener sudionika osmine finala KL Sergej Jakirović.

Što ste rekli sucu prilikom nedosuđenog penala, kad je glavni sudac išao na provjeru prema monitoru? Nešto ste mu dobacili, govorili... što inače činite u takvim situacijama?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na ekranu se lijepo vidjelo iz kamere koja je pokazana da ga je udario, ja sam mislio da ga je udario da nije dirao loptu, ali iz drugog kuta se vidjelo da je Hoxha stao na njegovu nogu ,tako da je odluka bila ispravna."

Image
Foto: Marko Lukunić/Pixsell

Kako komentirate atmosferu na stadionu? Ne sumnjam da su vam navijači bili 12. igrač, vjetar u leđa?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Fantastična, navijači su uvijek na nivou za razliku od nas, drago mi je da smo ih uspjeli razveseliti. Vidi se da se sve probudilo, nadam se da ćemo i dalje nastaviti ovako."

Ždrijeb je sutra, imate li kakve želje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svejedno mi je. Tko god dođe, pripremit ćemo se i potući se s njima za prolaz."

Hrvatska u Rumunjskoj može napraviti veliki korak prema prvom mjestu! Dvoboj 28. veljače pratite na Voyo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo