POTPUNI KRAH BRAZILCA KOJEG SU ZVALI NOVI PELE: / Nekad je bio velika nada svjetskog nogometa, a uskoro bi mogao završiti iza rešetaka

Image
Foto: AFP, NELSON ALMEIDA

Prije slučaja u Italiji, Robinho je bio optužen i oslobođen u slučaju silovanja 2009. dok je igrao za Manchester City

20.10.2020.
15:53
AFP, NELSON ALMEIDA
VOYO logo

Zatvor odmah, nemam više što reći. Još uvijek postoji žalba, ali ... Što još želite? Zatvor. Nijednom silovatelju se ne može zapljeskati.

Poručila je to brazilska ministrica obitelji DamaresAlves, osvrćući se na sudski proces protiv Robinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kao što je poznato, sud u Milanu je 2017. Robinhu izrekao devetogodišnju zatvorsku kaznu pod optužbom da je 2013. sudjelovao u grupnom silovanju žene. Robinho se na presudu žalio i tvrdi da je nevin.

U ovom trenutku brazilske vlasti ne mogu uhiti Robinha. Tek kada završi sudski postupak i ako presuda postane pravomoćna Brazil i Italija moraju postići sporazum oko služenja kazne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U međuvremenu, slavni brazilski nogometni klub Santos raskinuo je ugovor s nekadašnjim brazilskim reprezentativcem samo šest dana nakon što su dogovorili suradnju protiv koje su protestirali klupskih sponzori i navijači, jer je 36-godišnjeg nogometaš u Italiji osuđen zbog silovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U službenom priopćenju stoji da je s Robinhom dogovoren raskid ugovora kako bi se bivši brazilski reprezentativac mogao potpuno posvetiti svojoj obrani u slučaju pred talijanskim sudom.

Brazilski sportski portal GloboEsporte u petak je objavio eksplicitni zvučni zapis koji je, prema izvješću, talijanski sud koristio u slučaju protiv Robinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

GloboEsporte je citirao pismo upućeno od strane Robinhovih odvjetnika, u kojem nogometaš ponovno odbacuje optužbe i tvrdi da je uvijek u seksualne odnose ulazio uz obostrani pristanak.

Prije slučaja u Italiji, Robinho je bio optužen i oslobođen u slučaju silovanja 2009. dok je igrao za Manchester City.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima novina Folha de Sao Paolo jedan je Santosov sponzor raskinuo ugovor s klubom, dok su još najmanje četiri zatražila od kluba da raskine ugovor s Robinhom.

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike