POTPUNI KRAH: / Imao je svijet na dlanu, a danas plaćaju da ga ne moraju gledati

Image
Foto: AFP

Kada su u ljeto 2007.

27.6.2015.
9:00
AFP
VOYO logo

Danas, osam godina kasnije, taj dečko ima 25 godina i ljubitelji nogometa su praktički zaboravili na njega. Alexandre Pato je trenutno član Corinthiansa, a predsjednik kluba se ni ne trudi sakriti da mu je cilj riješiti ga se čim prije.

U ljeto spomenute 2007. Pato još nije bio punoljetan, pa je prema pravilima FIFA-e o maloljetnim igračima izvan Europske unije morao čekati na debi u dresu Rossonera sve do siječnja. Do kraja sezone je u 20 nastupa postigao devet golova, a u prvoj punoj sezoni u 42 je utakmice zabio 18 pogodaka i bio prvi klupski strijelac. Tko je tada uopće mogao zamisliti da će se 'labud' uskoro pretvoriti u 'ružno pače'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Žalim što sam ga kupio"

Uskoro je jedna ozljeda počela slijediti drugu, Patova je forma padala i postalo je jasno da na San Siru više nema budućnosti. U siječnju 2013. se vratio u rodni Brazil i potpisao za Corinthians, ali ni to se nije pokazalo sretnim rješenjem. Njegove su igre bile toliko razočaravajuće da je Corinthians platio gradskom rivalu Sao Paulo da ga uzme na posudbu, a danas predsjednik kluba Roberto De Andrade traži način da se trajno riješi propalog nogometaša.

"Žalim što sam ga kupio, ali za neuspjeh si je sam kriv. Svi znaju da se molimo danju i noću da ga prodamo", rekao je očajni De Andrade za ESPN.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo