PRISJETIO SE SVEGA / Legenda se osvrnula na rat: 'Nas su izbacili iz Švedske, a tvrdili su da sam izdajnik jer se družim s Hrvatima'

Image
Foto: Profimedia

Predrag Mijatović predstavljao je reprezentaciju Jugoslavije te je u karijeri nastupao za Valenciju, Real Madrid, Fiorentinu i još nekoliko klubova

15.3.2022.
15:23
Profimedia
VOYO logo

Legendarni napadač Real Madrida i jugoslavenske reprezentacije, Crnogorac Predrag Mijatović razgovarao je s beIN Sports te je pričao o ruskoj invaziji na Ukrajinu. Crnogorska legenda je situaciju u Ukrajini usporedila s onom koja se događala devedesetih na Balkanu.

Image
IZGLEDA ISCRPLJENO /

Je li to on? Kamere ulovile zapuštenog Abramoviča, ne izgleda kao milijarder na kakvog smo navikli

Image
IZGLEDA ISCRPLJENO /

Je li to on? Kamere ulovile zapuštenog Abramoviča, ne izgleda kao milijarder na kakvog smo navikli

"Posljednjih dana jako puno razmišljam o devedesetim godinama, pogotovo 1999. kada je NATO dva i pol mjeseca bombardirao Beograd, Podgoricu i druge gradove u Crnoj Gori. To su komplicirane stvari i traume koje ostaju cijeli život i zbog kojih se zapitaš jesu li Balkanci toliko loši da su to zaslužili", započeo je Mijatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi ruski sportaši izbačeni su s raznih natjecanja, sankcije dolaze sa svih strana, a na posebnom udaru je nogomet. Ruska reprezentacija ne smije se natjecati u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, ruski klubovi su izbačeni iz Europe, dok Roman Abramovič mora prodati Chelsea. Mijatović se već susretao s takvom situacijom.

'Ja sam protiv rata'

"Ja sam protiv svih vrsta konflikta i rata, ali postoje određene stvari koje tada nisam razumio, kao ni sada kada traje rat u Ukrajini. Zbog čega sportaši moraju trpjeti sankcije? Sport i trebao biti nešto zdravo, zašto nekome oduzeti mogućnost natjecanja? Zbog toga što su političari donosili loše odluke? Zašto sportaši moraju plaćati zbog borbi političara za moć?", pita se Mijatović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zbog sukoba u državi, mi nismo mogli nastupati na Europskom prvenstvu 1992. godine. Otišli smo u Švedsku, a od tamo su nas izbacili kao da smo smeće", prisjeća se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mnogi ukrajinski sportaši kritizirali su one ruske koji se nisu oglasili po pitanju rata. Jarmolenko i Mikolenko žestoko su se obrušili na Dzjubu pa ga čak i izvrijeđali. Mijatović je pak bio označen kao "izdajica" jer se družio s hrvatskim prijateljima.

"S Davorom Šukerom, Robertom Prosinečkim i Zvonom Bobanom sam igrao zajedno, osvojili smo Svjetsko prvenstvo za mlade u Čileu. Sada bi neki političari u mojoj zemlji ne žele da se ja družim s njima i kažu da sam izdajnik jer sam ih posjetio. Sport mora biti iznad takvih situacija", zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo