PRIŽELJKUJE VATRENE: / "Hrvatska nam je protivnik po mjeri"

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj

U subotu će se u Sankt Peterburgu održati ždrijeb kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo kojem će 2018. domaćin biti Rusija. Hrvatska je svrstana u prvu jakosnu skupinu.

20.7.2015.
23:29
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

Uz Kovačeve izabranike u prvom će se bubnju naći i reprezentacije Njemačke, Belgije, Nizozemske, Portugala, Rumunjske, Engleske, Walesa i Španjolske. Za izbornika Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića, čija se momčad nalazi u drugoj jakosnoj skupini, najbolje bi opcije iz prvog šešira bile Hrvatska i Wales.

Ništa protiv 'jugoslavenske' skupine

"Najteži suparnici iz prve skupine bili bi Njemačka ili Nizozemska, a oni po mjeri, po kvaliteti podjednaki BiH su Wales i Hrvatska", prenose bosanskohercegovački mediji Baždarevićevu izjavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne bi Baždarević imao ništa ni protiv 'jugoslavenske' skupine. Naime, u trećem bubnju se nalazi Srbija, u četvrtom Slovenija i Crna Gora, a u petom Makedonija, tako da bi se teoretski u istoj kvalifikacijskoj skupini moglo naći pet reprezentacija iz bivše SFRJ.

Image
Foto: AFP

"Zašto ne? Volio bih vidjeti gdje smo i u susretima, da tako kažem, s našim susjedima i prijateljima. Nisam protivnik dvoboja, prema mom osobnom mišljenju, s nama prijateljskim državama. S druge strane, neke od takvih utakmica mogle bi donijeti tenzije na tribinama i zbog toga mnogi priželjkuju da ne budemo u istoj skupini. To je druga strana priče. Ja sam čitav život sportaš i sada govorim sa sportskog, ali i s aspekta normalnih ljudi na ovim prostorima kojih je uvjeren sam više negoli onih s još uvijek pomračenim umovima", istaknuo je Baždarević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo