PROMAŠAJ: / Torres je najgora kupnja u Premier ligi svih vremena, a na popisu je i jedan Hrvat

Image

Engleski Telegraph objavio je tekst pod naslovom Top 25 najgorih kupnji Premier lige, a na istom se nalazi i ime jednog hrvatskog nogometaša.

8.1.2016.
20:06
VOYO logo

A popis u skraćenoj verziji izgleda ovako:

1. Fernando Torres

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Liverpoola u kojem je bio konstantna prijetnja pred suparničkim vratima preselio je u Chelsea u siječnju 2011. za ogromnih 50 milijuna eura, što je i razlog zbog kojega zauzima prvo mjesto ovog poretka. Uz podatak da je u prve dvije sezone za klub zabio sedam, a u četiri tek 20 ligaških pogodaka. Odigrao je 110 utakmica u Premier ligi za taj klub.

2. Afonso Alves

Brojka od 45 golova u 39 utakmica za Heerenveen prodala ga je u Middlesbrough za 13 milijuna funti. Postigao je 10 golova u 42 utakmice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Bebe

Imao je i Sir Alex Ferguson svojih pogrešnih procjena, a mnogi se slažu da je Bebe jedna od njih. Priznao je kasnije legendarni menadžer da je Bebe i jedini igrač kojega je kupio bez da je prije toga prisustvovao makar i jednoj utakmici koju je ovaj igrao. U 2010. je za 7.4 milijuna funti stigao iz Vitorije de Guimaraes i potom selio s posudbe na posudbu. Sakupio je dva nastupa za klub prije no što je prodan Benfici za 2.3 milijuna eura. Sada je na posudbi u Rayo Vallecanu.

4. Konstantinos Mitroglou

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trinaest milijuna funti platio ga je Fulham u siječnju 2014. u nadi da će održati premierligaški status. Odigrao je tri utakmice prije no što je posuđen/vraćen Olympiakosu, a potom i Benfici.

5. Savio Nsereko

Stigao je u West Ham talijanskog drugoligaša Brescije u siječnju 2009. godine za devet milijuna funti. U jednu je utakmicu Premier lige startao, a odigrao ih ukupno deset. Gol nije zabio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Andrij Ševčenko, 7. Corrado Grabbi, 8. Radamel Falcao, 9. Jo, 10. Andy Carroll

11. Boško Balaban

Image

U 2001. John Gregory potrošio je 5.8 milijuna funti na 22-godišnjeg Dinamovog napadača za kojeg je malo tko čuo. Sakupio je tek devet utakmica u dvije i pol godine na Villa Parku i uzimao 20.000 funti tjedne plaće. Villini navijači skočili su od radosti kada je posuđen u Club Brugge. U svo vrijeme boravka u Engleskoj nije postigao niti jedan gol.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo