PROSINEČKI DOBIO ŽESTOK ODGOVOR! / Postalo je osobno. 'Nedopustivo! Ne vrijeđa samo mene nego i reprezentaciju'

Image
Foto: AFP

'Ne igram za izbornika, Savez i privatne interese...'

20.8.2018.
20:56
AFP
VOYO logo

Izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki iznenadio je mnoge kad je objavio popis za susrete protiv Sjeverne Irske i Austrije, a na njemu izostavio ime standardnog čuvara mreže Asmira Begovića.

"Begović će biti tu, ali sada ga nisam zvao iz dva razloga. U Bugarskoj je imao problema i nije mogao doći, rekao sam OK, ali onda nije putovao ni u Južnu Koreju. Nisam ga pozvao, odluka nije bila lagana jer dobro brani, ali moramo poštovati neki red i hijerarhiju. Ja sam razgovarao s Begovićem i opet ću razgovarati. On mi je dao razloge što ga nije bilo i koji su njemu veliki, za mene ti razlozi nisu bili značajni. Ovo je reprezentacija, napravili smo atmosferu i mora se znati red. Svaki igrač treba se zabrinuti za svoje mjesto u momčadi. Nitko nije predodređen i mora se znati ponašati", kazao je Prosinečki, a sad dobio i odgovor od prozvanog igrača, nekoć čuvara Chelseajeve mreže, sad golmana Bournemoutha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PROSINEČKI OVIM POTEZOM ŠOKIRAO BOSNU I HERCEGOVINU: /

S popisa reprezentativaca izostavio jednu od najvećih zvijezda

Image
PROSINEČKI OVIM POTEZOM ŠOKIRAO BOSNU I HERCEGOVINU: /

S popisa reprezentativaca izostavio jednu od najvećih zvijezda

Ovome se nije nadao

U podužem pismu objavljenom na Facebook-profilu Begović je želio naglasiti neke stvari, poput one kako 'se nije nadao da će nakon deset godina u reprezentaciji netko izbrisati moje ime bez da me je barem nazvao ili posjetio i osobno objasnio o čemu se i kakvom problemu radi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bukvalno sam danas izašao s treninga i preko poruka i novinskih tekstova saznao da ovaj put nisam na spisku reprezentacije i iskreno mislim da je to nedopustivo i da vrijeđa ne samo mene nego instituciju reprezentacije", navodi Begović dokazujući brojkama da nije osoba koja bira utakmice.

"U reprezentaciji sam odigrao 61 utakmicu, a 19 ih je bilo prijateljskih i to na različitim kontinentima. 11 puta sam utakmice počinjao s klupe i pošteno se svojim napornim radom borio za svoje mjesto na golu."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igra za BiH

Priznao je da je dvaput tražio poštedu od izbornika, ali dodaje i da 'od kada je Prosinečki izbornik osim kada sam ja zvao da zamolim za poštedu nije me zvao, posjećivao ili kontaktirao na bilo koji način. Štoviše, više puta sam zvao izbornika da se čujemo ili vidimo smatrajući da je to normalan odnos ali nisam dobivao nikakav odgovor.'

Zaključio je Begović ovime:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na kraju, ja ne igram za izbornike ni za Savez ni za bilo koje individualce ili nečije privatne interese. Ja sam uvijek igrao i opet ću igrati za svoju zemlju Bosnu i Hercegovinu i to mi nitko ne može oduzeti."

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo