Ekskluzivni intervju / Prosinečki za RTL: 'Hrvatska se ne treba bojati za budućnost, stalno dolaze novi talentirani igrači'

'Mi smo se navikli biti odlični na velikim natjecanjima. Uvijek imamo talenta, stalno izlaze novi igrači, to je najvažnije', rekao je Prosinečki

18.10.2018.
16:53
VOYO logo

Kao što je još nedavno bio Miroslav Ćiro Blažević, Robert Prosinečki trenutno je jedan od najpopularnijih ljudi u Bosni i Hercegovini. Njegovi "Zmajevi" u Ligi nacija upisali su tri pobjede u isto toliko utakmica i u odličnoj su poziciji da se za nadolazeće Europsko prvenstvo kvalificiraju preko Uefinog novog natjecanja.

Nakon reprezentativnih obaveza Robi se vratio u Zagreb gdje je s nama porazgovarao o svojoj kratkoj, ali zasad vrlo uspješnoj epizodi na klupi Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odmah po mom dolasku moje razmišljanje je bilo da Bosna i Hercegovina ima talentirane igrače. Cilj nam je bio da budemo prvi u Ligi nacija. Ono što je najbitnije je odlazak na jedno veliko natjecanje. Dosad sam zadovoljan, a mislim da su i oni zadovoljni. Tri pobjede u Ligi nacija naravno da nije lako izboriti", rekao je Prosinečki.

Kritizirali su Robija neki navijači i novinari da njegova igra ne umire u ljepoti, što je on prokomentirao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igrali smo s dvije odlične reprezentacije. Sjeverna Irska bila je na Europskom prvenstvu, zamalo i na Svjetskom. Austrija je donedavno imala pet-šest pobjeda zaredom. ne znam umiremo li u ljepoti, ali znam da dečki daju sve od sebe, "bacaju se na glavu", kako bi se reklo. Imamo dobar ambijent, čak smo i u laganoj euforiji. Cilj se kvalificirati na Europsko prvenstvo"

Prosinečki je pokazao i veliko povjerenje u svoje igrače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Bosni i Hercegovini uvijek ima talentiranih igrača, uvijek imaju taj "vic" u igri. Kad vidim kakve igrače imamo, mislim da je izostanak sa prvenstva neuspjeh", rekao je Robi.

Hrvatska reprezentacija, za razliku od Bosne i Hercegovine, nije najbolje krenula u Ligu nacija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sigurno su turbulencije s odlaskom nekih igrača. Došla je ta utakmica protiv Španjolske koja je bila stvarno jako dobra. mislim da će se Hrvatska izvući jer ima stvarno odlične igrače. nakon toga na praznom stadionu protiv Engleske... Sve to ima svoj utjecaj na igrače", prokomentirao je.

Ako seniorskoj reprezentaciji ne ide baš najbolje, onda je U21 reprezentacija Hrvatske napravila odličan rezultat kvalificirajući se na Europsko prvenstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne trebamo se bojati za našu budućnost. Ima tu igrača koji igraju u velikim i dobrim klubovima. Hoćemo li biti prvi na Europskom, ne treba to očekivati. Mi smo se navikli biti odlični na velikim natjecanjima. Uvijek imamo talenta, stalno izlaze novi igrači, to je najvažnije", rekao je Prosinečki.

Za kolegu Zlatka Dalića imao je samo riječi hvale:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dalić je stvorio odličan ambijent i doveo Hrvatsku do drugog mjesta. Da nam je netko rekao prije prvenstva da ćemo to ostvariti, nitko ne bi vjerovao. Hrvatska će se plasirati na Europsko kroz ove prave kvalifikacije, možda ne kroz Ligu nacija koja nije toliko ni važna"

Također, prokomentirao je i Dinamov europski pohod koji bi vrlo lako mogao završiti toliko željenim "europskim proljećem":

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neno radi super posao. Napravio je super ekipu i nadam se da će DInamo prezimiti u Europi. Ove dvije utakmice protiv Fenerbahčea i Anderlechta bile su odlične."

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo