THE SPECIAL ONE / Prošle sezone je nakon ispadanja iz Europe završio u Dinamovoj svlačionici, a jučer se upisao u povijest

Image

Odlična europska večer u Rimu obilježena je rekordima za koje se pobrinuo trener Rimljana, legendarni Jose Mourinho. On je postao prvi trener koji je izborio finala Lige prvaka, Europske lige i Konferencijske lige.

6.5.2022.
18:52
VOYO logo

Roma je sinoć pobjedom protiv Leicestera (1-0) u uzvratnoj utakmici polufinala Konferencijske lige, izborila europsko finale nakon 31 godine.

Odlična europska večer u Rimu obilježena je rekordima za koje se pobrinuo trener Rimljana, legendarni Jose Mourinho. On je postao prvi trener koji je izborio finala Lige prvaka, Europske lige i Konferencijske lige. The Special One je emotivno doživio ovaj uspjeh i pokazao da, unatoč ispunjenoj trofejnoj vitrini, još uvijek ima glad za pobjedama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez poraza u europskim finalima

Mourinhu će finale protiv Feyenoorda biti 17. u trenerskoj karijeri. Ima 14 pobjeda, a nevjerojatan je podatak da nije izgubio niti jedno europsko finale. Osvojio je Kup UEFA-e 2003. na klupi Porta te s istom momčadi Ligu prvaka godinu dana kasnije. S Interom je 2010. godine, također, osvojio Ligu prvaka, a s Manchester Unitedom 2017. Europsku ligu. Postao je i prvi trener koji je s četiri različita kluba ušao u europska finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Osmina finala /

Mourinho ponovno na Maksimiru, Dinamo protiv Tottenhama!

Image
Osmina finala /

Mourinho ponovno na Maksimiru, Dinamo protiv Tottenhama!

Zapljeskao Dinamovim igračima na prolasku

Prošle sezone iz Europe ga je izbacio zagrebački Dinamo nakon senzacionalne pobjede protiv Tottenhama na Maksimiru u osmini finala Europske lige. Da je velik i u porazu, pokazao je nakon susreta kada je otišao u svlačionicu Dinama i doslovno zapljeskao igračima na prolasku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roma i Feyenoord igrat će 25. svibnja u Tirani finale Konferencijske lige, prvo u povijesti toga natjecanja. Roma nije osvojila trofej 14 godina i Mourinho još jedanput može pokazati zašto je Special One.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo