RAPSODIJA ZMAJEVA NA BILINOM POLJU: / Dinamova zvijezda vodila momčad Roberta Prosinečkog do uvjerljive pobjede

Image
Foto: PIXSELL, STR-4321

Bosna i Hercegovina je na trećem mjestu skupine J koju predvodi Italija s 15 bodova u pet utakmica, a slijede ih Finci s tri boda manje

5.9.2019.
22:52
PIXSELL, STR-4321
VOYO logo

Robert Prosinečki i njegova Bosna i Hercegovina upisali su drugu pobjedu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Zmajevi su s visokih 5:0 naprosto razbili Lihtenštajn u Zenici u utakmici koja je imala samo jedan smjer.

Domaćine je već u 11. minuti doveo igrač zagrebačkog Dinama Amer Gojak. Dinamični veznjak ušao je u srce kaznenog prostora gdje ga je pronašao Edin Džeko sjajnom asistencijom nakon koje je Gojak pogodio za vodstvo BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
LUKA MODRIĆ PROGOVORIO O RAKITIĆU I ATMOSFERI U REPREZENTACIJI: /

Hrvatska se sprema za ključnu utakmicu kvalifikacija

Image
LUKA MODRIĆ PROGOVORIO O RAKITIĆU I ATMOSFERI U REPREZENTACIJI: /

Hrvatska se sprema za ključnu utakmicu kvalifikacija

Lihtenštajn se neloše držao ostatak utakmice, no od 80. minute krenula je kanonada koja je jako loše završila za goste. Džoker s klupe Duljević pogodio je sretno u 80. minuti za 2:0. Njegov udarac iz daljine odbio se od dva protivnička igrača i završio u mreži, a uslijedio je još veći masakr.

Edin Džeko upisao se u strijelce tek u 85. minuti, Amer Gojak uzvratio mu je asistenciju, Edin Višća pospremio je jedan odbijanac u 88. minuti, a golijadu je na asistenciju Duljevića zaključio onaj koji ju je i započeo - Amer Gojak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bosna i Hercegovina je na trećem mjestu skupine J koju predvodi Italija s 15 bodova u pet utakmica, a slijede ih Finci s tri boda manje. BiH ima sedam bodova i morat će se dogoditi pravo čudo da se izbore za neko od prva dva mjesta u skupini.

Ademi strijelac

Makedonija je bodom na gostovanju u Be'er Shevi ostala u igri za plasman na EURO 2020. Izraelci su poveli u 55. minuti golom Zahavija, a u 64. minuti makedonski kapetan Ademi je glavom postigao pogodak za 1:1. Vodeća Poljska ima maksimalnih 12 bodova iz četiri utakmice, Izrael je drugi sa osam, Austrija treća sa šest, a Sjeverna Makedonija na četvrtom mjestu sa pet bodova, koliko ih ima i Slovenija uz utakmicu manje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolska je prvi put u povijesti slavila na gostovanju u Rumunjskoj, iako je domaći vratara Tatarusanu činio čuda. Već u prvom poluvremenu su Španjolci uputili osam udaraca u okvir, a u mreži je završila samo jedna lopta i to ona koju je tamo poslao Sergio Ramos iz kaznenog udarca u 29. minuti. Već u 47. minuti Jordi Alba je prošao po lijevoj strani i dodao usamljenom Pacu Alcaceru na pet metara koji je lakoćom pogodio za 2:0.

Rumunji su uspjeli samo smanjiti zaostatak golom Andonea (59'), ali ne i izbjeći prvi domaći poraz od Španjolaca, iako je Llorente u 79. minuti zaradio crveni karton zbog prekršaja nad Puscasom, kad je bio zadnji čovjek obrane. Rumunji nisu iskoristili brojčanu prednost, iako su u sučevom dodatku imali nekoliko izglednih prilika, ali je španjolski vratar Kepa sačuvao svoju mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni u ostalim utakmicama u skupini F nije bilo iznenađenja. Norveška je sa 2-0 kod kuće svladala Maltu golovima Bergea (34) i Kinga (45+1-11m), dok je Švedska bila uvjerljiva na Farskim Otocima i slavila sa 4-0. Dvostruki strijelac bio je Isak (12', 15'), a po jedan pogodak postigli su Lindelof (23') i Quaison (41'). Na polovici kvalifikacija Španjolci imaju maksimalnih 15 bodova, Švedska je na 10, a Norveška na osam. Rumunjska je četvrta sa sedam bodova, a na začelju su Malta (3) i Farski Otoci (0).

Danci najuvjerljiviji

Najuvjerljiviju pobjedu večeri ostvarila je Danska koja je sa 6:0 slavila na gostovanju kod Gibraltara. Eriksen je dvaput realizirao kaznene udarce (34, 50), Gytkjaer je dvaput pogađao iz igre (74', 78'), a u strijelce su se upisali i Skov (6') te Delaney (69').

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini D su tri neporažene reprezentacije, uz Dansku su to još Irska i Švicarska koje su remizirale (1:1) u Dublinu. Švicarci su poveli golom Schara (74'), a izjednačio je McGoldrick (85'). Irska vodi sa 11 bodova, ali iz pet utakmica. Danska ih ima osam iz četiri nastupa, a Švicarska pet iz samo tri utakmice.

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo