RASTURIO I MOURINHA: / Evo kako 'normalni trener' motivira svoje igrače

Image
Foto: AFP, PATRIK STOLLARZ

Uoči subotnje premijere na klupi Liverpoola i derbija protiv Tottenhama Jurgen Klopp je poručio svojim igračima neka igraju hrabro i sa smiješkom u očima.

15.10.2015.
18:19
AFP, PATRIK STOLLARZ
VOYO logo

"Zabavite se i budite hrabri. Igrajte sa smiješkom u očima. Zaboravite što je bilo, zanima me jedino budućnost. Morate vjerovati u svoje kvalitete," poručio je Klopp uoči ogleda na White Hart Laneu.

Dominira na Twitteru

Klopp je prošlog tjedana preuzeo 'Redse' nakon što je njegov prethodnik Brendan Rodgers dobio otkaz. Njegov dolazak na Anfield izazvao je euforiju među navijačima Liverpoola, ali i veliku pozornost britanskih medija. Službena objava da Klopp preuzima Liverpool imala je više od 70.000 retweetova što je dvostruko više nego kada se Jose Mourinho vratio u Chelsea ili kada je Louis van Gaal preuzeo Manchester United. Službena objava da Rafael Benitez preuzima momčad Real Madrida imala je otprilike 10.000 retweetova, a otprilike toliko sakupila je i objava da Pepe Guardiola preuzima Bayern.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klopp je svjestan kako sada svi očekuju čuda i povratak Liverpoola u vrh engleskog nogometa.

"Nisam čudotvorac, već normalan čovjek. Ključ je zajedništvo. Moramo se zajedno braniti, zajedno napadati. Želim vidjeti više hrabrosti i samopouzdanja. Dečki moraju vratiti vjeruju u sebe, a to neće ići preko noći," dodao je bivši trener Borussije Dortmund.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne uzrujava se zbog medija

Klopp je otkrio medijima kako je razmišljao o tome kakav će mu biti prvi dan na klupi Liverpoola, poručivši kako ne razumije toliku medijsku pažnju.

"Nisam pratio što pišu mediji i ne uzrujavam se zbog pritiska medija i navijača. Dovoljan je pritisak koji si sam stavljam na leđa. Nije mi jasno zašto me fotoreporteri moraju toliko slikati. Dovoljna je jedna fotka i neka odu kući."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klopp se osvrnuo i na prvog protivnika Tottenham, koji je na startu prvenstva izgubio od Manchester Uniteda, a potom nanizao sedam susreta bez poraza. Njemački stručnjak je bio upoznat i s podatkom kako je Liverpool dobio zadnjih pet međusobnih susreta.

Sedmorica van stroja

"Tottenham ima kvalitetnu momčad. No, za nas je sada najvažnije da kvalitetno treniramo. U ovom trenutku nemamo previše mjesta za velike promjene," poručio je Klopp koji ima velikih problema s izostancima. Izvan stroja su trenutačno sedmorica igrača - Joe Gomez, Christian Benteke, Roberto Firmino, Daniel Ings, Jordan Henderson, te naš Dejan Lovren, a upitan je i nastup Philippea Coutinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon osam kola Liverpool se nalazi na 10. mjestu sa 12 bodova. Tottenham je na osmoj poziciji s bodom više, a u vodstvu je Manchester City sa 18 bodova.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo