Modrić dolazi u Englesku zbog niželigaša

Real je objavio raspored svojih prijateljskih utakmica, a Luka Modrić i društvo će prvi susret odigrati 21. srpnja protiv niželigaša Bournemoutha na njegovom Goldsands stadionu koji prima 10.

3.7.2013.
11:26
VOYO logo

Tri dana kasnije Real će gostovati na Gerlandu kod Lyona, dok će 27. srpnja odmjeriti snage s PSG-om u Švedskoj na Ullevi stadionu, a nije nemoguće da će Zlatan Ibrahimović do tada nositi bijeli dres jer se prema tvrdnjama iz Madrida vrlo ozbiljno radi na njegovom transferu u madridski klub.

Novi trener Reala Carlo Ancelotti tako će Luku Modrića i društvo prvi put na utakmici isprobati protiv engleskog kluba koji će se sljedeće sezone natjecati u Championshipu, a ne treba posebno naglašavati koliko je maleni klub sretan što mu dolazi europski nogometni gigant.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Real je vrh svjetskog sporta i čast je ugostiti ga. To je veliki privilegij i napravit ćemo sve da ova utakmica uđe u povijest. To je poklon za naše vjerne navijače i prilika da naš grad stavimo na kartu svijeta", izjavio je predsjednik Bournemoutha Eddie Mitchell.

Naravno da gostovanje tako slavnog kluba prilika i za zaradu pa je Bournemouth 'opalio' cijene od 60 funti (oko 530 kuna), dok će vlasnici godišnjih ulaznica proći 10 funti jeftinije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ova utakmica nema cijenu za naš klub. Ne mislim da su ulaznice preskupe, to je sjajna prilika za naše igrače i navijače", kazao je Mitchell.

Francuski i španjolski mediji pišu kako 31-godišnji švedski nogometaš i član Paris St. Germaina Zlatan Ibrahiimović želi nastaviti karijeru u madridskom Realu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Takva se ideja rodila nakon sastanka kontroverznog nogometaša i talijanskog trenera Carla Ancelottija, koji je prije nekoliko dana i službeno preuzeo trenersku dužnost u madridskom klubu. Njih su dvojica uspješno surađivala prošle sezone u PSG-u s kojim su osvojili naslov prvaka Francuske, a Šveđanin je bio uvjerljivo najbolji strijelac Le Championnata (30 pogodaka u 34 utakmice).

Ibrahimović je navodno angažirao svog menadžera da mu trasira put prema Realu gdje je Ibrahimović spreman igrati i za mnogo manja primanja nego što ih ima trenutačno u PSG-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nogometaš koji je u karijeri, između ostaloga, igrao za tri najjača talijanska kluba (Juventus, Inter i Milan), je od 2009. do 2011. godine igrao i u dresu Barcelone gdje je vrlo često vodio ratove, kako s tadašnjim trenerom Guardiolom, tako i s nekim suigračima. S tim se klubom ujedno rastao u iznimno negativnom ozračju.

Ovu njegovu želju za Realom mnogi prevode i kao želju da se češće sukobi s Barcelonom iduće sezone, a navodno i sam Ancelotti u Realu krči put Šveđaninu prema Santiago Bernabeuu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko se od čelnika Reala nije zasad izjašnjavao o poslu u kojem bi, navodno, Real trebao platiti odštetu od oko 20 milijuna eura. (TS)

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo

Još iz rubrike