REAL, ROMA I AJAX OSIGURALI OSMINU FINALA LP-A: / Livaja debitirao crvenim kartonom i skrivljenim jedanaestercem

Image
Foto: AFP

Vlašić je bio strijelac za CSKA

27.11.2018.
21:01
AFP
VOYO logo

U susretu 5. kola G skupine nogometne Lige prvaka CSKA je u Moskvi izgubio od Viktorije iz Plzena sa 1-2, a prvi pogodak na utakmici zabio je hrvatski reprezentativac Nikola Vlašić.

U drugom susretu igranom u ranijem terminu Ajax je u ogledu skupine E u Ateni pobijedio AEK sa 2-0 osiguravši plasman u osminu finala. Tragičar utakmice bio je hrvatski napadač Marko Livaja koji je u 67. minuti zaradio crveni karton i to u svom prvom nastupu nakon što je odradio četiri utakmice kazne zbog isključenja u susretu protiv Vidi MOL-a u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
VLAŠIĆ ZABIO NOVI GOL U LIGI PRVAKA: /

Tek je krenulo, a hrvatski reprezentativac je već strijelac

Image
VLAŠIĆ ZABIO NOVI GOL U LIGI PRVAKA: /

Tek je krenulo, a hrvatski reprezentativac je već strijelac

Odlična predstava Vlašića

Vlašić je odigrao odličnu utakmicu, ali to nije bilo dovoljno za pobjedu moskovskog sastava koji je ovim porazom ostao bez izgleda za plasman u osminu finala LP, a ugrožena mu je i treća pozicija koja vodi u Europsku ligu. Pobjeda Čeha najviše je obradovala Real i Romu koji su i prije večerašnjeg susreta u Rimu prošli dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

CSKA je poveo u 10. minuti Vlašićevim golom iz jedanaesterca, a bio je to njegov treći pogodak u Ligi prvaka ove sezone. Kazneni udarac je skrivio Milan Petržela koji je neopreznim startom srušio Georgija Ščenikova. Vlašić je u 22. minuti mogao zabiti i drugi pogodak, ali je pucao preko gola. Mladi Splićanin je u naslovnoj ulozi bio i u 27. minuti kada je fantastičnom loptom gurnuo Ščenikova u sjajnu situaciju, ali je napadač moskovskog sastava loše pucao.

Gosti su mogli izjednačiti u 44. minuti, također iz jedanaesterca, no Igor Akinfejev je zaustavio udarac Romana Prochazke. Međutim, Prochazka se iskupio za promašaj u 56. minuti izjednačivši na 1-1, a u 81. minuti Viktorija je preokrenula rezultat pogotkom Lukaša Hejde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlašić i Kristijan Bistrović su odigrali cijeli susret za CSKA. U drugom susretu iz ove skupine večeras se u Rimu sastaju Roma i Real Madrid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ajax dalje

Večeras je odigrana i jedna utakmica u skupini E. U Ateni je Ajax pobijedio AEK sa 2-0 i osigurao prolaz dalje, dok je grčki sastav ostao bez izgleda za nastavak europske priče makar u Europskoj ligi.

Gosti su poveli u 67. minuti golom Dušana Tadića iz kaznenog udarca kojeg je skrivio Marko Livaja igrajući rukom. Hrvatski napadač je pritom dobio i drugi žuti karton, pa je domaćin posljednje 23 minute igrao s igračem manje. Livaji je to bila prva utakmica ove sezone u Ligi prvaka jer je prve četiri propustio zbog crvenog kartona zadobivenog u kvalifikacijama za LP.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Livaja je nakon utakmice Vidi MOL - AEK nogom u prsa udario srpskog nogometaša Danka Lazovića nakon što je napadač mađarskog sastava za vrat povukao Markovog suigrača Niklasa Hulta. Zbog kazne je propustio prve četiri utakmice, a zbog novog crvenog kartona ove sezone više neće igrati u Europi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Nizozemci su riješili u 72. minuti drugim golom Dušana Tadića.

U drugom susretu iz ove skupine večeras se sastaju Bayern našeg Nike Kovača i Benfica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HOTEL PORTOFINO
Gledaj od 13.lipnja
VOYO logo