RIJEKA - OSIJEK 1:0: / Riječani prekinuli skoro jednogodišnji post protiv Osječana

Image
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Rijeka konačno uzela bodove Osijeku

22.2.2020.
19:21
Nel Pavletic/PIXSELL
VOYO logo

Derbi 23. kola HNL-a; Stadion: Rujevica, Rijeka

RIJEKA - OSIJEK 1:0

Rijeka (3-5-2): Pandur - Capan, Velkovski, Smolčić - Raspopović, Halilović, Lepinjica, Lončar, Štefulj - Andrijašević, Gorgon

Osijek (4-1-4-1): Ivušić - Silva, Škorić, Majstorović, Talys - Žaper - Grezda, Ndockyt, Kleinheisler, Pilj - Mance

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa


U derbiju 23. kola Prve HNL Rijeka je kao domaćin na stadionu Rujevica u subotu predvečer svladala Osijek s 1:0 (1:0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Gorgon u 11. minuti. Raspopović je ubacio loptu s desnog krila, udarac glavom Andrijaševića završio je na glavi Gorgona koji je pogodio donji lijevi kut nemoćnog Ivušića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez Čolaka i Marića

Obje momčadi utakmicu su dočekali bez svojih udarnih, požutjelih napadača Čolaka i Marića, kao i svojih najboljih strijelaca. Marić je vodeći golgeter lige sa 16 pogodaka, dok je Čolak u društvu s priznatim ligaškim napadačkim imenima Caktašom, Krstanovićem i Serderovim, koji su do ovog kola zabijali devet puta.

Pobjedu nad Osječanima čekali gotovo godinu dana

Caktaš je s nova dva gola protiv Gorice skočio u rubrici golovi na 11. Zanimljivo da su Riječani pobjedu nad Osječanima čekali već gotovo godinu dana, a posljednji sraz do ovog na Dravi bio je dramatičan. Bijeli su pod palicom novog trenera odigrali jedno od najboljih poluvremena, poveli 0:2, no onda se sve srušilo u 12 minuta završnice za veliki posrtaj, jer su Osječani fantastičnim preokretom došli do pobjede od 3:2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom Rijeka je preskočila Osijek na trećoj poziciji, Rijeka ima 41, a Osijek 38 bodova. Na vrhu je Dinamo sa 53 boda i utakmicom manje, drugi je Hajduk sa 44.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

Gotova je utakmica

89' - Evo na kraju utakmice i crvenog kartona za Škorića. Jako je neoprezan bio stoper Osijeka, nije smio tako visoko podignutom nogom ići na glavu Pavičića, zakačio ga je džonom pa mu je sudac Strukan opravdano pokazao izravni crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

80' - U ovih 21 minutu, jedno je sigurno. Pires je pokazao da će biti pojačanje za Rijeku. Imao je dva dobra pokušaja pred golom Osijeka, iskazao se driblingom i osjećajem za loptu, igru, suigrača u prostoru, no još se osjeti i mala nesigurnost kod njega. No, neupitno je da se radi o pravom pojačanju za Rijeku.

59' - Evo nam i službenog debija Piresa, koji je u Rijeci na posudbi iz Hoffenheima, a zamijenio je Andrijaševića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Prva ozbiljnija šansa u drugom dijelu. Ndockyt se probio kroz Rijekinu zadnju liniju i pucao, no Pandur je bio spreman i obranio pokušaj po podu, opasan pokušaj koji je itekako nezgodan za vratara.

46' - Počelo je drugo poluvrijeme. Kulešević je napravio dvostruku izmjenu u nastavku, pa je tako iz igre izvadio Pilja i Mancea, a uveo Jugovića i Špoljarića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poluvrijeme

43' - Sjajna šansa za Rijeku! Raspopović je na boku primio odličnu loptu iz sredine te utrčao pravovremeno u prazan prostor, pokušao dodati Gorgonu, ali Škorić to čisti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

39' - Osijek je imao dvije dobre šanse preko Kleinheislera, ali ih nije pretvorio u gol.

30' - Osijek sad bolje stoji na terenu. Konsolidirali su u potpunosti Osječani svoje redove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - Halilović je probao, ali nije to bilo dobro.

18' - Sjajna prilika za Osijek. Odlično je prošao Kleinheisler driblingom po desnoj strani, tražio je Mancea u sredini, ali obrana Rijeke je na nivou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

11' - GOOOL za Rijeku, domaćin vodi 1:0. Raspopović je ubacio loptu s desne strane, Andrijašević ju prebacio na drugu stativu i Gorgon zatresao mrežu Osječana za ludnicu na tribinama.

8' - Evo i Škorića u Strukanovoj bilježnici, počelo je žestoko. Nagazio je Gorgona pa sada i Osijek igrača s žutim kartonom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6' Evo nam i prvog žutog na utakmici već u šestoj minuti. Zaradio ga je Gorgon.

4' - Prva ozbiljnija akcija Rijeke na ovoj utakmici. Gorgon je probio lijevu stranu i pokušao oštrim centaršutem u sredinu, ali ništa od toga, zaleđe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1' - Počela je utakmica na Rujevici.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što su u prošloj utakmici priredili iznenađenje na svom terenu u Gradskom vrtu svladavši hrvatskog prvaka Dinamo s 1:0, nogometaši Osijeka dolaze na megdan Simonu Rožmanu i Rijeci na Rujevici, koja je u prošlom kolu prije osam dana odigrala nulu u Gorici protiv istoimenog domaćina.

Oba sastava bodovno izjednačena

Oba su sastava bodovno izjednačena na ljestvici na diobi trećeg i četvrtog mjesta prve hrvatske nogometne lige, a obje momčadi utakmicu dočekuju bez svojih udarnih, požutjelih napadača Čolaka i Marića, kao i svojih najboljih strijelaca. Marić je vodeći golgeter lige sa 16 pogodaka, dok je Čolak u društvu s priznatim ligaškim napadačkim imenima Caktašom, Krstanovićem i Serderovim, koji su dosad zabijali devet puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Image
HAJDUK - GORICA 6:0: /

Bijeli odigrali nevjerojatnu utakmicu i najboljom predstavom sezone razmontirali svoju nagaznu minu

Image
HAJDUK - GORICA 6:0: /

Bijeli odigrali nevjerojatnu utakmicu i najboljom predstavom sezone razmontirali svoju nagaznu minu

Riječani pobjedu nad Osječanima čekaju već gotovo godinu dana

Zanimljivo da Riječani pobjedu nad Osječanima čekaju već gotovo godinu dana, a posljednji sraz na Dravi bio je dramatičan. Bijeli su pod palicom novog trenera odigrali jedno od najboljih poluvremena, poveli 0:2, no onda se sve srušilo u 12 minuta završnice za veliki posrtaj, jer su Osječani fantastičnim preokretom došli do pobjede od 3:2.

Rožman ima problema

Pored Čolaka, Simon Rožman ne može raćunati ni na požutjelog Escovala. Prskalo, Pavičić i Tomečak još nisu zdravi, Čelikovića muče manji problemi, a svi ostali su na raspologanju i konkuriraju za utakmicu. Vrijedi spomenuti kako je čak pet igrača Rijeke (Capan, Halilović, Lepinjica, Lončar i Smolčić) ugrožena zbog mogućeg trećeg žutog kartona, koji bi ih suspendirao na jednu utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo