RIMSKI IMPERATOR SLAVI 40. ROĐENDAN: / Svijet se klanja ikoni kojoj je voljeni klub uvijek bio ispred novca!

Image
Foto: AFP

Istinski velikan talijanskog i svjetskog nogometa Francesco Totti, čovjek koji je tijekom karijere nosio i još uvijek nosi dres samo jednoga kluba - Rome, danas slavi 40. rođendan.

27.9.2016.
12:42
AFP
VOYO logo

Iako je zakoračio u peto desetljeće života, Totti se i dalje ne da s terena. Još uvijek je kapetan Rome, još uvijek je itekako bitan za taj klub o čemu svjedoče i dva gola i isto toliko asistencija u četiri ovosezonska nastupa u Seriji A. Posljednji pogodak, u nedjeljnoj utakmici protiv Torina, bio mu je ukupno 250. u najvišem rangu talijanskog nogometa čime je sam sebi osigurao najljepši rođendanski poklon. Samo je nakdašnji napadač Lazija i Juventusa Silvio Piola zabio više golova u Seriji A (290).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Romanista do smrti'

Koliko god je status ikone stekao svojim golovima, asistencijama, driblinzima i ostalim spektakularnim potezima, još više ga je zaslužio činjenicom da je cijelu karijeru od juniorskih dana, pa sve do danas, proveo u Romi. U vremenima kada je novac glavna pokretačka snaga u nogometu i kada igrači najčešće idu tamo gdje će ih bolje platiti, Totti je prava 'endemska vrsta'.

Image
GENIJALNI PODSJETNIK: /

Znate li što se sve dogodilo otkako je legendarni Totti kročio na travnjak?

Image
GENIJALNI PODSJETNIK: /

Znate li što se sve dogodilo otkako je legendarni Totti kročio na travnjak?

"Rođen sam u Rimu, Rimljanin sam i romanista zauvijek", rekao je jednom prilikom koji na tijelu, među ostalima, ima tetoviranog i lik rimskog gladijatora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno je puta imao priliku otići, malo je velikih europskih klubova koji ga nisu zvali u svoje redove, ali imperator Francesco je ostao vjeran svojoj Romi. Iako bi drugdje zaradio više novca i osvojio više naslova, Totti je sretniji s onim jednim koji je 2001. osvojio u voljenom klubu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čak i kad sam imao priliku otići, uvijek sam govorio da postoji samo jedan klub čiji dres želim nositi. Rođen sam u Rimu, navijač sam Rome i to ću ostati do smrti. Osim toga, ne znam kako bih svojoj djeci objasnio odlazak iz Rome. Moja ljubav prema klubu je uvijek bila jača od bilo koje ponude", ispričao je svojedobno Totti.

Ovacije Santiago Bernabeua

A zbog takvog ga stava vole i cijene gotovo gdje god da dođe. Vidjelo se to najbolje u ožujku ove godine kada je ulazio u igru u 74. minuti utakmice protiv Real Madrida. Cijeli Santiago Bernabeu je ustao i nagradio ga ovacijama iako je tijekom karijere u više navrata odbio doći u Real.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I za kraj još jedna legendarna izjava koja bolje od bilo čega opisuje Tottija i njegovu ljubav prema Romi. Kad je 2006. s Italijom postao svjetski prvak i podigao pehar, novinari su ga pitali je li mu to najljepši trenutak u karijeri. Odgovor koji su dobili nisu očekivali:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najljepši je bio Scudetto s Romom, bez dvojbe. To je bila sreća kao nijedna druga."

FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo