'MALO JE REĆI' / Rudeš komentirao sramotno skandiranje Torcide prema Prosinečkom

Image
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dan nakon utakmice protiv Hajduka u kojoj je Torcida vrijeđala Roberta Prosinečkog oglasio se Rudeš priopćenjem na društvenim mrežama

21.8.2023.
9:59
Luka Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Za vrijeme utakmice Rudeša i Hajduka u Kranjčevićevoj ulici, Torcida je vrijeđala brončanog Vatrenog Roberta Prosinečkog.

Image
IGOR PAMIĆ /

'Diskutabilan je jedino Bišćanov start u prvenstvo, a Vida nije izdajnik'

Image
IGOR PAMIĆ /

'Diskutabilan je jedino Bišćanov start u prvenstvo, a Vida nije izdajnik'

Prvo su istaknuli transparent na kojem je pisalo: "10 eura? Može hvala, ipak četniku plaća nije mala", što su popratili skandiranjem: "Svima nam je Žuti, Žuti k**ac pušio."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dan nakon utakmice oglasio se Rudeš priopćenjem na društvenim mrežama koje prenosimo u cijelosti:

"NK Rudeš uz Prosinečkog

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Hajdukova navijačka grupa većim dijelom utakmice stvorila pravi nogometni ambijent, uz pjesmu i bodrenje, ovim putem NK Rudeš želi jasno i glasno osuditi ono ružno i tužno što je Torcida napravila u nedjelju tijekom utakmice 5. kola SuperSport HNL-a, na ogledu između Rudeša i Hajduka. Naravno, odnosi se na sramotno i drsko vrijeđanje, apsolutne legenda hrvatskog nogometa, Roberta Prosinečkog.

"Malo je reći da sam razočaran. Jer ovo što smo doživjeli u nedjelju od dijela publike, jest najružnije ispoljavanje primitivizma i nekulture. Nažalost, slušati uvrede Torcide prema našem treneru, dijelu naše nogometne obitelji, uz jednako sramotnu poruku na transparentu upućenu svima u klubu, ali prije svega legendarnom hrvatskom reprezentativcu, nikako ne ide na čast navijačkoj skupini. I nadamo se da je i dijelu Hajdukova vodstva koje je sjedilo uz nas u svečanoj loži bilo barem jednako neugodno. Ovim putem želimo još jednom poslati jasnu poruku kako smo malen, ali ponosni kvartovski klub, koji se na najpošteniji način bori za svoje mjesto u hrvatskom nogometu. I kako smo baš iz tog razloga uspjeli nagovoriti velikana hrvatskog nogometaša i trenera Roberta Prosinečkog da bude uz nas, odnosno da se vrati u hrvatski nogomet. Rezultat je danas ovakav, sutra onakav. Ali sve je to dio sportske borbe, no mi kroz nogomet želimo odgajati djecu, da se viteški i pošteno bori u životu, te da respektira protivnika. Emocije su pokretač svega, ali treba ih znati kontrolirati, a ovakvim negativizmom, jer na Torcidinoj su 'tapeti' i bili brojni drugi hrvatski velikani, zatire se ono za što smo se početkom 90-tih godina zajednički borili", poručio je Rudešov direktor Stipe Čondrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FNC 12 iz pulske Arene ekskluzivno ćete 2. rujna moći gledati na streaming platformi Voyo.

Pogledajte i snimku koja otkriva nove detalje sukoba u Ateni:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo