ZAUSTAVILI GA HRVATI: / Sir Alex Ferguson otkrio koji mu je bio najbolniji udarac u karijeri zbog kojeg i danas žali

Image

Sir Alex Ferguson najuspješniji je trener Manchester Uniteda u povijesti. S klubom s Old Trafforda osvojio je nevjerojatnih 38 trofeja, 13 puta bio je engleski prvak, dva puta europski.

27.12.2016.
9:21
VOYO logo

No, i legendarni Škot ima "crnu rupu" u karijeri, trenutak zbog kojeg i danas žali, iako je već tri godine u trenerskoj mirovini. Sa 74 godine prebire po uspomenama, više je lijepih, ali pamti i bolne poraze.

Ispao od Bayera

Najviše ga peče ispadanje u polufinalu Lige prvaka 2002. godine. Tad je Bayer Leverkusen nadigrao United. Nakon 2:2 na Old Traffordu, njemačka momčad u kojoj su bila trojica Hrvata (Boris Živković, Jurica Vranješ i Marko Babić) kod kuće je odigrala 1:1 i izborila finale u kojemu je pobjedu Realu osigurao Zinedine Zidane. Sjećate se tog briljantnog voleja za konačnih 2:1, najljepšeg pogotka u finalima Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Igralo se u njegovom Glasgowu

Možda Fergusona ispadanje u polufinalu i ne bi toliko zaboljelo da se finale nije igralo na Hampden Parku, najvećem i legendarnom škotskom stadionu u njegovom rodnom Glasgowu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podići trofej u rodnom gradu ne uspiju baš mnogi.

"Jedino za čime stvarno žalim je to što Manchester United nisam odveo u finale 2002. godine. Cijelo uzbuđenje bilo je oko finala u Glasgowu, ali zaustavio nas je Bayer Leverkusen. Čak sam i prije utakmice otišao u Glasgow razgledati hotele i pronaći idealan za nas. Kad sam se vozio prema Manchesteru, pomislio sam: 'Ne sviđa mi se to, zašto sam to učinio?'. I tako smo izgubili polufinale, ali to je život", ispričao je Ferguson za The Sun.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Slavio sa škotskim Aberdeenom

Ferguson zna kako je pobijediti veliki Real u finalu. Uspjelo mu je to 1983. godine, kad je u finalu tadašnjeg Kupa pobjednika kupova mali Aberdeen iznenadio kraljevski klub na stadionu Ullevi u Göteborgu. No, 2002. godine do finala nije došao...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo